Annonce
Ugeavisen Esbjerg

God sommer for tre unge fra Esbjerg

Mikkel Overbeck springer i vandet ved Middelgrundsfortet, som er lavet om til et mødested for unge fra hele landet.
Søfort i Øresund er blevet mødested for aktive unge fra hele landet. De tre har været der.

UNGDOMSLIV:  Tre esbjergdrenge - gymnasieeleverne Mathias Svarrer, Mikkel Overbeck og Emil Julius - er efter en uforglemmelig ferieoplevelse på et gammelt søfort i Øresund ud for  København så begejstrede, at de vil sikre, at andre unge også kommer afsted til ungdomsprojektet Ungdomsøen, som søfortet er lavet om til. Drengene har selv taget tre dage ud af sommerkalenderen for at hjælpe til på ungdommens ø, og de håber, at de kan motivere flere unge til at gøre det samme, siger de en pressemeddelelse fra Ungdomsøen.

Tre gange Bilka

- Jeg tror, det kun er starten for Ungdomsøen. Når flere unge ved, stedet findes, er der flere unge, der vil udnytte mulighederne, siger Mikkel Overbeck på 18 år.

Mathias, Mikkel og Emil har meldt sig som Ungdomsø-ambassadører, der tager rundt for at fortælle om Ungdomsøen. Og selvom de er startet som ambassadører i foråret 2021, er de allerede ved at have helt styr på, hvordan man skal forklare størrelsen på Søfortet i Øresund til unge i Esbjerg Kommune.

– Når folk spørger, hvor stort det er, siger jeg, at indenfor er der 16.000 kvadratmeter. For så at sætte det lidt i perspektiv siger jeg, at Bilka ude i Gjesing er 5.000 kvadratmeter. Så der kan være tre Bilka’er inde i Ungdomsøens rammer. Så siger folk ”Hold da op!" fortæller Emil Julius på 17 år.

Annonce

God oplevelse

De tre esbjergdrenge har haft en meget god oplevelse. Opholdet på Ungdomsøen har været et frisk pust for dem. At møde andre, der er anderledes end en selv, er bare sundt, fortæller de.

Mikkel Overbeck, Mathias Svarrer og Emil Julius fra Esbjerg har haft gode dage på Ungdomsøen i København. Mange andre burde prøve, mener de. Foto: Mariann Libach Burup

– Det er forfriskende, at alle ikke bare sidder og er enige, men at man kan udveksle idéer og bygge videre på dem, fordi der kommer forskellige inputs. Det er fedt, siger Mathias. Åbenheden for forskelligheder er med til at bidrage til de gode oplevelser på Ungdomsøen, synes drengene fra Esbjerg.

- Man kan møde mange mennesker fra hele landet, som man måske ikke lige ellers ville have mødt. Møderne på tværs sker overalt på øen, også i de helt små hverdagssituationer, forklarer Mikkel Overbeck.

Om Ungdomsøen

Ungdomsøen, der ligger på det gamle Middelgrundsfort fra 1894, er skabt i samarbejde mellem Spejderne, Dansk Ungdoms Fællesråd, Højskolerne, Roskilde Festival og Friskolerne med støtte fra blandt andre Nordea Fonden, A.P. Møller Fonden og Lauritzen Fonden. Siden har flere end 40 organisationer fra hele landet hægtet sig på projektet som partnere. Dette er med til at sikre, at Ungdomsøen er en ø for alle danske unge på tværs af alder, køn, baggrund, geografi og interesser. 300 unge fra hele landet er med til at skabe og drive Ungdomsøen, og øen har siden åbningen i 2019 haft flere end 36.000 besøg. Se mere på www.ungdomsoen.dk


Man kan møde mennesker fra hele landet, som man måske ikke lige ellers ville have mødt.

Mikkel Overbeck
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Ugeavisen Esbjerg

Vi skal vænne os til det almindelige

Ugeavisen Esbjerg

Så blev den taget til ekstremerne igen

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det digitale liv

Ugeavisen Esbjerg

Maritim mastodont

Annonce