Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Godt afsæt fra Esbjerg: Teaterpige med fart på

Maria Winther Nørgaard har prøvet kræfter med stort set alle afarter af skuespil. Og hun skriver teater, serier og instruerer også selv.

Maria Winther Nørgaard er kommet ind på Skolen for teaterkunst. Hun startede for ti år siden på TGK i Esbjerg.

Annonce

Egentlig havde hun ikke rigtigt lyst gå op igen til optagelsesprøve. Og så alligevel. Hun havde forsøgt et par gange og havde egentligt på egen hånd klaret det ret godt med teaterskoleophold i både London og Los Angeles og teaterstykker og medvirken i film, så Maria Winther Nørgaard var egentlig ret afslappet.

- Jeg glædede mig faktisk til det i modsætning til de andre gange, hvor prøverne var så vigtige, at jeg hellere ville dø end ikke at komme ind. Den her gang var det mere følelsen af, at det var så stor en sorg for mig, da jeg søgte ind for fire år siden og gennem et par år havde været til et hav af 3. prøver, men aldrig lukket ind. Som en kæreste der vil have én og så ikke vil alligevel. Så dengang besluttede jeg, at jeg aldrig ville søge igen, men gøre det selv. Og det gjorde jeg - altså gjorde det selv. Jeg har de sidste par år levet af skuespil, så på den måde havde jeg ikke længere brug for skolen, så jeg søgte ikke med livet som indsats, men det var en mulighed for at få al den sorg og vrede ud, at jeg faktisk søgte optagelse. Og jeg kom ind, siger Maria Witnher Nørgaard.

Så hun spillede en scene, hvor hun skældte ud, og censorerne må have hørt efter, for ind på teaterskolen kom hun.

Det hele startede i Esbjerg, eller nårhh nej i Vejen, hvor hun spillede børneteater, men tiden gik, og så gik hun i gymnasiet, og på væggene der hang der en plakat, som lokkede med teater, masser af teater i Esbjerg på Kulturskolen, hvor man tilbød Teater Grund Kursus. Så lige pludselig drog hun mod vest flere gange om ugen.

- Det kursus betød alt for mig. Man fik lige pludselig en helt anden tilgang til det at spille teater. Man skulle kunne sætte sig ind i de personer, man spillede, og der var teknikker, der skulle læres. Det var vildt fedt. Nogle af mine allerbedste venner har jeg fundet her, og mange af dem arbejder rent faktisk professionelt inden for branchen. En af mine bedste veninder er blevet instruktør og en anden stemmecoach. Vi har lige haft et ti-års jubilæum i Esbjerg. Det er bare fedt, siger hun.

- Efter gymnasiet ville hun udenlands. Stå på egne ben og få sin egen stemme som skuespiller.

- I et års tid arbejdede jeg som lærervikar og havde også andre jobs ved siden af.

Og så drog hun til London og siden til Sunny Californien og spillede teater og var med i mindre film og teaterstykker og indlæste lydbøger, og puha, man bliver forpustet, og lige nu er folk ved at undersøge muligheden for at afsætte serien ”Yt” til tv, hvor der nok skal blive taget tykt pis på ”influencers-begrebet”. Den skal hun så i øvrigt selv skrive og instruere.

Så der er fart på hende. Hun ved, hun kan. Så det var måske derfor, hun kom ind på teaterskolen. Fordi hun ikke behøvede det.

Og fordi hun havde gået på TGK i Esbjerg.

Vil du også være skuespiller?
Der er optagelsesprøve til det nye TGK-hold den 8. januar. Man skal indstille sig på at bruge et par dage om ugen samt weekender i ny og næ på Kulturskolen i Esbjerg.
På www.Kulturskolen.Esbjergkommune.dk kan man læse mere om, hvad der kræves, og hvordan man ansøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce