Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Golf i mere end 100 år

Esbjerg Golf Klub fylder 100 år. Det er blevet markeret med denne vandkunst. Foto: Ib Corneliussen Nielsen
Søndag rundede Esbjerg Golfklub sit 100 års jubilæum. Mærkedagen er blevet passeret i fin form med 1.700 medlemmer i gang på banerne i Marbæk.

Jubilæum: Esbjerg Golfklub blev stiftet som den kun tredje golfklub i Danmark. I disse dage er det 100 år siden, for det var i 1921. Samme år som Albert Einstein vandt Nobelprisen i fysik og den første pølsevogn rullede ud i de danske gader.

De mange år på bagen har ikke gjort klubben svagelig. Heller ikke coronanedlukningen sidste forår har taget pippet fra Esbjerg Golfklub. Tværtimod er aktiviteterne i klubben øget, og medlemstallet har rundet 1.700, oplyser klubben i en pressemeddelelse om jubilæet.

- Under nedlukningen af det meste af Danmark har vi set en stor aktivitet på vores anlæg. Golf er en corona-venlig sport. Mange har opdaget og genopdaget sporten det seneste år. Det har givet en stor aktivitet på banerne, siger Birgitte Jensen, der er formand for Esbjerg Golfklub.

Annonce

Esbjerg på verdenskortet

Golfklubbens jubilæum kan ikke fejres med en stor fest på selve dagen på grund af risiko for coronasmitte. Klubben har derfor valgt at opsætte en vandkunst for at markere det skarpe hjørne. En vandkunst, som passer ind i naturen omkring banen - og som medlemmerne kan nyde i de næste 100 år.


Mange har opdaget og genopdaget golfsporten det seneste år. Det er en corona-venlig sport.

Birgitte Jensen, formand Esbjerg Golfklub


Vandkunsten blev afsløret af borgmester Jesper Frost Rasmussen i fredags, og klubben fik et par rosende borgmesterord med på vejen ind i de næste 100 år.

- Foreningslivet i Esbjerg er en af de bærende søjler for fællesskabet i vores kommune. Esbjerg er en ung by, så det er fantastisk at kunne få lov til at fejre et 100 års jubilæum for en sund forening i vækst. Særligt, når det er for en golfklub, som i den grad har været med til at sætte Esbjerg på landkortet både i Danmark og internationalt med anerkendelse og priser for de unikke, velholdte baner, lød det blandt andet fra Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

En uge for medlemmer

Helt uden festligheder bliver jubilæumsåret ikke. Specielt i august vil jubilæet kunne mærkes.  Uge 31 bliver en jubilæumsuge i medlemmernes tegn. Ugen efter er klubben vært for den internationale turnering Made in Esbjerg Challenge presented by FREJA og Total. Så her bliver der topgolf at opleve for både medlemmer og gæster.

- Vi glæder os meget til at kunne fejre 100-året rigtigt med medlemmerne i uge 31, hvor sporten og det sociale for alvor bliver omdrejningspunktet. Indtil da glæder vi os over, at aktiviteten blandt vores medlemmer i klubben er stor, og at vore baner bliver anerkendt internationalt. Igen i år er vi nomineret til World Golf Award for Danmarks bedste golfbane, siger Birgitte Jensen.

Nøgletal om Esbjerg Golfklubs 100 år

Esbjerg Golfklub blev etableret i 1921 af en gruppe, som bestod af blandt andre politimesteren i Esbjerg, en direktør, kredslægen, en konsul og stadsingeniøren.

Den første bane på ni huller blev etableret i Måde og fungerede fra 1921 til 1944. Fra 1945 til 1952 var klubben flyttet til arealet mellem det, der nu er Niels Bohrs Vej, og naturstien langs Møllebækken. Den tredje bane blev etableret i 1952 i Nørreskoven, som dengang lå uden for bymæssig bebyggelse. Banen dér lukkede i 1975.

I dag ligger klubbens anlæg på et cirka 122 hektar stort areal i den nordvestlige del af Marbæk Plantage. Den ene 18-hullersbane, Marbæk, blev etableret i 1975 og står stort set, som ved åbningen. I 1993 kom yderligere en 18-hullersbane til. Klubben vandt i 2019 World Golf Award for Marbæk-banen, som blev kåret som Danmarks bedste. Igen i år er klubben nomineret til prisen.

Esbjerg Golfklub har i dag 1.700 medlemmer. Klubben er foreningsejet, mens den daglige drift styres af en professionel organisation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce