Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Håbet om nye værdier på Stengårdsvej

Til februar begynder nedrivningen af to blokke på Stengårdsvej, der som en konsekvens af ghettopakken fra 2018 i fremtiden ikke må have mere end 40 procent familieboliger. Foto: Tue Sørensen

Mening: I årevis har boligblokkene og baggårdene på Stengårdsvej i Esbjerg været stemplet som ghetto med de fordomsfulde billeder, det ord så nemt skaber på den indre lystavle hos de fleste af os.

Og jo, statistisk lever Stengårdsvej op til de tabeller og regnestykker, der i Danmark afgør, om et boligområde eller en bydel kan stemples som ghetto eller ej. Men virkeligheden har det ofte med at være mere nuanceret, end statistikker kan vise.

Det er klart, at der på Stengårdsvej er en flok utilpassede unge, som synes udenfor pædagogisk rækkevidde uanset hvilket sprog, de får skideballer på. Men Stengårdsvej er meget mere og mange andre end dem. Det må ingen glemme, men har du glemt det, så prøv at læse Ugeavisen Esbjergs nyeste reportager fra Stengårdsvej. Der var en artikel i avisen i sidste uge, og der er én i avisen i dag. Begge artikler er skrevet af journalist Jan Maass Lindhardt, der som barn selv boede i kvarteret og husker den tid som præget af glæde og ubekymrethed.

Annonce

Glæden ved at bo derude findes stadig, men bydelens dårlige omdømme trykker mange af de beboere, der bare gerne vil have ro og fred til at være, hvor de er, men som må se mange års fejlslagen integrations- og boligpolitik splitte sammenholdet i bydelen og holde unge fast i mønstre, vaner og dårligt selskab, de slet ikke har godt af.

Det er smertefuldt at høre, hvordan kærligheden til bydelen har tristessen som ekko i Jan Maass Lindhardts reportager. Men, det er også godt at høre, at der i kvarteret og i Esbjerg er stemmer, som stadig råber op med troen på, at et område som Stengårdsvej ikke er fortabt endnu, men har netværk og mennesker, der gerne vil se hele kvarteret blomstre igen. Det er også godt, at nogle af dem, der har haft ansvar for de unges vildspor, tager det på sig.

Den pædagogiske leder på Bakkeskolen, Christian Varming, er en af dem: 

- Jeg har arbejdet med unge, som i dag sidder i fængsel. Havde vi vidst det, vi ved i dag, havde de ikke siddet der, siger han inde i avisen. 

Christian Varmings modige erkendelse er med til at skabe håb om nye fælles værdier på Stengårdsvej og bedre tider for alle, som gerne vil bo og trives der.

Det er smertefuldt at høre, hvordan kærligheden til bydelen har tristessen som ekko.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce