Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Håndklædet er kastet i ringen: Hede Rytmer aflyser festival

Infernal skulle have optrådt ved Hede Rytmer i september. Nu er festen aflyst.

Dårligt billetsalg og tæsk i Randers betyder, at arrangørerne opgiver Esbjerg. Billetkøbere får få eller ingen kroner tilbage.

Hede Rytmer Esbjerg har måttet opgive at gennemføre festivalen, der skulle have fundet sted i Vognsbølparken den 7. og 8. september.

Hede Rytmer Esbjerg var den nye aktør på festivalmarkedet i Esbjerg, da man kort før jul annoncerede, at man ville afholde festivalen sidst på sommeren i år. Dette blev ledsaget af en dyr og aggressiv markedsføring i blandt andet Ugeavisen Esbjerg og i lokale radioer.

Begrundelsen for aflysningen er til dels manglende billetsalg samt væsentligt vanskeligere vilkår efter, at Hede Rytmer i Randers i juni måned måtte lide et stort tab og ikke kunne svare sine kreditorer, og det var en nyhed der sidst i juni bredte sig som en steppebrand til resten af landet.

Hede Rytmers arrangement i Randers druknede i regn om lørdagen. Otte timers kontinuerlig regn, som sluttede af med betød at omsætningen på festivalpladsen i adskillige timer var tæt på ”nul”. Derfor slås man aktuelt med at rede trådene ud i Randers.

Det har givet store ridser i lakken forud for Esbjerg-arrangementet, hvor der er solgt omkring 2600 billetter, da flere af leverandørerne i Esbjerg er de samme, som har penge til gode i Randers, og disse kræver forhåndsgarantier for at tage til Esbjerg for at spille eller stille teknisk udstyr op.
- Siden første artikel om Randers blev skrevet i juni, er alt gået i stå. Det har været umuligt at arbejde på en løsning i juli, hvor hele landet holder ferie. Vi var forsvindende tæt på at finde ekstern investering, og havde vi haft en måned mere til at rette op på alt det som fulgte i kølvandet af Randers, havde jeg haft fuld tillid til at det kunne lykkes. Men tiden er løbet fra os, og nu har vi altså selv mistet troen, på at bøtten kan vendes på kun knap 4 uger. Derfor er det det mest anstændige at stoppe nu, inden vi risikerer endnu et arrangement med underskud, siger Oliver Zähringer.

Hede Rytmer i Esbjerg har ikke erklæret sig frivillig konkurs, men kan blive tvunget til det alligevel, hvis firmaer eller private, der mener, at have penge til gode, kræver det. Typisk vil man få udbetalt en procentsats af sit tilgodehavende. En stor del af økonomien ville blive spist op i advokatsalærer og i visse tilfælde kan folk med minimale krav, som for eksempel en billet til 500 kroner miste alt.
- Vi kunne godt indgive en frivillig konkursbegæring nu, men hvem vil det gavne. Derfor prøver vi at nå frem til en lidt en utraditionel løsning, hvor vi kan udskyde festivalen til næste år samme tid. Det kræver at en lang række forhold bringes på plads, og det vil tage nogle måneder. Men jeg synes, at vi skal løfte hver en sten, før vi smider håndklædet i ringen. Dette er trods alt det bedste af to onder, hvor de som har købt en billet får noget for deres penge.
- Men det er klart, at indgiver bare en af dem, der har penge til gode hos os, en konkursbegæring, så er det helt slut også i Esbjerg, siger Zähringer, der har en egen deadline for sit redningsprojekt til 1. november.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Annonce