Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hårdtslående festival er klar i maj

Svenske Monolord er et af navnene på Fuzztival i maj måned. Foto: Pr
Svensk topband til Esbjerg.

Musik: Efter en turbulent vinter er der endelig sat dato for genåbningen af spillesteder, hvilket betyder, at Esbjerg Fuzztival kan trykke på knappen og give den fuld gas. Vi starter med at afsløre årets hovednavn svenske Monolord, der må siges at være et scoop for den lille festival på vestkysten, der dyrker den hårde rock i mange forskellige udformninger.

Monolord har i snart et årti lagt sig tungt i førersædet som ét af de absolut største bands inden for genren, med fire bedst sælgende albums i bagkataloget og et femte på vej. Bandet er kendt for deres lange turneer verden rundt, og et hæsblæsende live show, hvor alting bliver skruet op på 11. De er godt kendt i Danmark, hvor de indtil fornyelig jævnligt har besøgt de danske spillesteder, særligt i København, og har leveret den ene udsolgte koncert efter den anden.

- Vi har fra starten snakket om at få Monolord til festivalen som et af de højdepunkter, vi kunne se frem til, og det er på et tidspunkt, hvor vi føler, at vi har etableret en festival med et solidt fundament i miljøet. Efter at have leveret et arrangement, som en af de eneste i verden, i 2020, kom vi for alvor på landkortet og på radaren ved de store genrebands, og ikke mindst ved publikum. Vi bliver lige nu dagligt bombarderet med beskeder fra folk fra hele verden, der spørger til hvordan de kommer til Esbjerg. Lige nu venter vi bare på at grænserne kan åbne op, så vi kan få verden til Esbjerg,” udtaler Bo Sejer, talsmand for Fuzztival.

- Var man med i 2020, så ved man hvad man skal forvente i 2021. Det bliver ikke festivalsommer som vi kender det: Det bliver med alt sandsynlighed sid-ned koncerter, med begrænset antal publikum, og det bliver helt sikkert med mundbind. Det kommer vi nok ikke udenom til maj. Og så forventer vi også helt klart, at det kræver et Corona-pas, eller i hvert fald dokumentation for COVID-tests, at kunne deltage. Men vi beviste klart tilbage i september, at man sagtens kan afholde et arrangement af vores størrelse uden smitterisiko, og det forventer vi at kunne bevise igen til maj,siger Thomas Bonde Sørensen, der er det andet ben i festivalsplanlægningen.

Med Monolord på plakaten kan den lille to-dages rockfestival i Esbjerg præsentere et næste fuldt line-up bestående af 13 europæiske bands, hvoraf der nu kun mangler at blive præsenteret et enkelt navn. Herudover vil der i maj bliver lanceret den officielle Fuzztival øl, i samarbejde med brygmesteren ved Fanø Bryghus.

Esbjerg Fuzztival forventer at kunne præsentere festivalen d. 21+22 Maj 2021, såfremt at regeringens genåbningsplan forløber som planlagt, og at grænserne som minimum genåbnes uden restriktioner for erhverv, således at bands kan spille i Danmark uden først at gå 14 dage i karantæne.

kwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce