Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Han omdanner sit hus til et kunstværk

Kunstneren Alf Pedersen laver sit hus om til graffiti kunstværk. Foto: Tue Sørensen
Alf Pedersen henter graffiti-kunstnere ind for at få udsmykket sit hus.
Annonce

Væggene er grå og tallet er 89 på Alf Pedersens hus på Ewalds Alle i Østerbyen. Men fra på lørdag vil det grå forsvinde og blive afløst af figurer, farver og den manende tekst ”Take a break”.

Alf Pedersen er selv meget aktiv kunstner med eget værksted på havnen, men også hjemmet bærer præg af kærligheden til kulør på hverdagen. Overalt i huset hænger der kunst. Noget af det er hans eget, mens andre ting er noget, han har købt eller har byttet sig til. Og nu kommer det ydre så også til at afspejle, at her bor der en mand, der elsker kunst, og som ikke går af vejen for en farveeksplosion eller to.

-Jeg har snakket med mine naboer, og de synes det er fedt. Bare fyr den af, sagde de. Og det gør jeg så den kommende weekend, hvor jeg har inviteret nogle graffiti-malere, jeg kender, til at dekorere huset, og er der andre, der skulle have lyst til at udfylde et felt på væggen, så skal de de bare komme.. De kan bare møde op, og så skal vi nok hjælpe dem i gang, siger Alf Pedersen.

Annonce

Strittende pegefinger

Det bliver ikke helt så anarkistisk, som det lyder. Alf Pedersen har selv en klar tanke om, hvad han selv skal bidrage med. Der kommer i al fald en politimand med en strittende langemand op på væggen.

- Jeg ved ikke hvor lang tid, kunsten kommer til at være på væggen. Når væggen, der er ved at sætte sig, skal repareres, så bliver det i al fald malet over, men så må vi jo bare tage en ny dekorationsweekend, siger Alf Pedersen, der glæder sig til at byde kunstnere og tilskuere velkommen fra klokken 10, og han forventer, at de første streger bliver slået omkring middagstid. Udsmykkeriet fortsætter også søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce