Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Handel lokalt: Far, søn og kammerat åbner bod i streetfood

Coexist by Buksetrolden lukker mod sin vilje efter 47 år i byen. Men Tina og Claus åbner en ny dør. Claus Frandsen skal nemlig arbejde med sønnen og hans kammerat i deres kommende bod i Esbjerg Street Food.

Annonce

Det har været en slem måned for Tina Held Frandsen og Claus Frandsen, som ejer og passer Coexist by Buksetrolden, der har været i byen i 47 år, siden 1973. Først som Buksetrolden på Torvet og efter en flytning til Kongensgade 65 for fire år siden som Coexist by Buksetrolden. Og det har været hårde tider i tøjbranchen siden, og forleden blev Claus Frandsen erklæret konkurs ved Skifteretten, fordi Skat krævede en skattegæld indfriet nu og her. Så senest den 31. marts lukker Coexist, uanset hvordan Tina og Claus har det med det.

- Det kan godt være, det bare er en butik, men for os er det så meget mere. Man får et tæt forhold til mange af sine kunder, så det har virkelig været en hård tid for os, og der er grædt mange tårer. Men det har været så fantastisk at opleve, hvor mange kunder og kolleger fra gaden, der er kommet for at give knus og klem, og vi vil gerne takke for opbakningen gennem de sidste 25 år, siger Tina Held Frandsen.

Og tilføjer, at all good things come to an end, en dag skulle det jo stoppe, det skulle bare ikke have været nu. Men når en dør lukkes, åbnes en anden på Esbjerg Street Food. Claus Frandsen bliver nemlig ansat og skal arbejde i den bod, som sønnen William Frandsen på 20 år sammen med sin gode kammerat Rasmus Sørensen på 30 åbner, når streetfood åbner den 27. marts.

Pizza a la Napoli
”400 grader” hedder boden, som vil servere napolitanske pizzaer med luftig skorpe og få og sæsonbestemte ingredienser, børnepizza på foccaciabunde og pasta lavet i hånden. Det bliver gourmet-pizzaer på ti tommer bagt i Roccbox-ovne, og Rasmus ved, hvad han har med at gøre. Han er nemlig madnørd, har altid været med i køkkenet hjemme hos forældrene og har altid nørdet mad og fødevarer.

Han er egentlig uddannet mekaniker, læst autoteknologi og arbejdet som værkfører, men nu bliver den personlige interesse med mad - napolitanske pizzaer især - også til hans levevej i Esbjerg Street Food. William Frandsen gik på IB på Esbjerg Gymnasium, har altid spillet klaver, guitar og bas og arbejder på at få sin egen lydproduktion. Men fra sidst i marts skal William udvikle produkter og lave pizzaer sammen med sin gode ven og sin far.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce