Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Handel lokalt: Nyt streetfood åbner sig mod Kongensgade

Bag Dan Lia Christensen og den midlertidige træfacade gemmer sig to porte, der kan køres op under loftet, så den forreste del af det nye streetfood bliver en del af Kongensgade.

En ny indgang fra Kongensgade skal skabe mere synlighed for Esbjerg Streetfood version to.

Annonce

Der er støv i det gamle teater. Savsmuld på gulvet. Håndværkere i arbejde. Dan Lia Christensen, indehaver af Esbjerg Street Food, knokler også. Den 27. marts skal Esbjerg Street Food åbne, og så skal der igen laves mad i det gamle teater.

Men selvom streetfoodkonceptet dumpede sin første eksamen i Esbjerg – selvom Street Food Esbjerg gik konkurs, så er det samtidig erfaringerne fra tidligere, der giver Dan Lia Christensen troen på, at streetfood version 2.0 bliver en succes.

Helt afgørende er, mener han, det arbejde der er lagt i at åbne Esbjerg Street Food op mod Kongensgade. Hvor der før var en facade med en dør og et vindfang, er der i dag to store porte, der bliver rullet op under loftet, når der skal være åbent i Streetfood. Det skaber et overdækket rum med borde-bænke sæt, og det fortsætter ud i Kongensgade.

- Det er noget af det fedeste, vi har lavet, siger Dan Lia Christensen og fortæller, at kunderne i netop denne forreste del af Esbjerg Street Food og i foyerområdet både kan bestille bord og samtidig bestille maden til bordet, når de besøger Esbjerg Street Food.

Take away
- Jeg håber, det gør, at folk vil sætte sig derude. Nu kan man sætte sig ned og nyde hinandens selskab, og så kommer mad og drikkevarer til dit bord. Så løser vi også den akilleshæl, at du kan gå forbi i Kongensgade, uden du opdager, at der ligger et streetfood. Nu inviterer vi Kongensgade indenfor, siger han.

Han glæder sig også til at se, hvordan esbjergenserne tager imod bordservering i et streetfood.

- Jeg elsker, at vi giver gæsterne valgmuligheden. De kan gå ind og få oplevelsen af at se maden blive lavet i køkkenerne, eller du kan få maden serveret, siger han og forklarer, at der også vil være muligheden for at købe maden som take away i det nye streetfood.

- Vi kommer til at tilbyde take away, og vi arbejder på at lave en pickup service, hvor vi kommer ud med maden til bilerne. Men den del er på tegnebrættet, så i første omgang skal man selv ind og hente det.

ÅBNINGSFEST
Esbjerg Street Food åbner lørdag den 27. marts klokken 17.00 med en åbningsfest, hvor der udover muligheden for at smage på mad fra de syv madboder bliver musik med Klumben & Raske Penge, der blev kendt med deres hit ”Faxe Kondi”.

MADBODERNE
Der kommer til at være tre barer og syv madboder i Esbjerg Street Food. Den sidste madbod er udlejet, men navnet bliver først offentliggjort senere. De seks andre madboder er: Burger Anarchy, Buthcers Pita Bar, Marrakech (marokansk), Bluesette, 400 Grader (pizza) og Tapas and More.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce