Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele kommunens vækstmotor

Jakob Lykke (S) ønsker et stærkere fokus på havnens vækstmuligheder som grønt fyrtårn. PR-foto
Annonce

Esbjerg Kommune har i de kommende årtier fantastiske muligheder for vækst i virksomheder og arbejdspladser, hvis vi klogt udnytter både den danske og europæiske prioritering af havvind i klimaindsatsen.

Her giver Folketingets beslutning om en energi-ø i Nordsøen et stærkt grundlag for de nødvendige udbygningsplaner for Esbjerg havn og vores muligheder for at forsvare en europæisk førerposition for udskibning af havvind.

Griber vi de muligheder, er det ikke ”kun” en udvikling, der tilgodeser havnen og de virksomheder og medarbejdere, der er tæt knyttet til den grønne omstilling. Opgaven er samtidig at sikre, at gevinsterne fra energiaktiviteterne omsættes til en positiv udvikling for hele kommunen. Fra Kravnsø til Øster Åbølling, og i alle større byer: Esbjerg, Tjæreborg, Bramming og Ribe.

En ny politisk ledelse i byrådet kan sikre den kobling mellem erhvervs- og jobvæksten og den velfærd og de kulturtilbud, som borgere i hele kommunen bør have adgang til.

Det handler bl.a. om at styrke Esbjergs rolle i den danske offentlighed som et grønt fyrtårn. På den måde kan vi vende en bekymrende udvikling med faldende befolkningstal og udnytte kommunens mange attraktive bosætningsmuligheder.


Skal vi i de kommende år udnytte havnens, byens og kommunens meget store muligheder til gavn for alle borgere, kræver det en ny, ambitiøs politisk ledelse af kommunen.

Fra læserbrevet


Det magter den nuværende borgmester og politiske ledelse åbenlyst ikke. Lad mig nævne bare ét konkret, men alvorligt eksempel: Antallet af studerende på Aalborg Universitets campus Esbjerg med teknologi- og ingeniøruddannelser er faldet med en tredjedel de seneste fem år! End ikke virksomhedernes jobgaranti til færdiguddannede på et halvt år har foreløbig vendt udviklingen. Det er jo en helt uforståelig udvikling, når kommunen bør være landskendt som et erhvervs- og kompetencecenter for viden, uddannelse og innovation inden for havvind og energi.

Et nyt partnerskab omkring Offshore Academy har netop til formål at sikre, at vi har de relevante uddannelsestilbud – også til de ufaglærte og faglærte, som er en central medarbejdergruppe i den grønne omstilling.

Esbjerg havn, by og kommune har heldigvis mange årtiers tradition for tæt og konstruktivt samarbejde på tværs af arbejdsgivere, medarbejdere, uddannelsesinstitutioner mv. Men skal vi i de kommende år udnytte havnens, byens og kommunens meget store muligheder til gavn for alle borgere, kræver det en ny, ambitiøs politisk ledelse af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce