Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Henning Kruse fik plads som fortjent

Henning G. Kruse havde datteren Marianne og sønnen Lars med til indvielsen af musikhusets nye forplads. Også kæresten Marianne Tonnesen var med. Henning G. Kruse ville gerne give Esbjerg en gave. Det blev den nye forplads ved musikhuset, som Henning G. Kruses Fond har betalt knap 10 millioner kroner for at få lavet. Foto: Niels Husted
- Tak for et for et fint stykke arbejde, sagde Esbjergs offshore-pioner Henning G. Kruse ved indvielsen af den gave, han har givet Esbjerg.
Annonce

Ny plads: Henning G. Kruse var med, da den nye forplads ved Musikhuset Esbjerg blev indviet i sidste uge. Professionelt har den 80-årige erhvervskæmpe dog givet stafetten videre, så de officielle taler holdt andre. Men Henning G. Kruse havde alligevel noget, han gerne ville sige, da han ude på den nye på plads mødte og fik øjenkontakt med David Zahle, arkitekt og partner i det internationalt kendte arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group, som har tegnet pladsen. - Tak for et fint stykke arbejde, sagde Henning G. Kruse til ham.

Da de officielle taler var forbi, panorerede Henning G. Kruses blik rundt på pladsen. Han kiggede på det musikalske vandspejl, hvor der flød lidt efterårsløv. Så kiggede han på birketræerne, belægningen og de stole, der står på den. Henning G. Kruse smilede tilfreds, men så også eftertænksom ud, da Ugeavisen Esbjerg spurgte ham, hvad han synes om den nye plads.

Marianne og Henning G. Kruse hjalp hinanden med at afsløre det blå skilt, som viser, at Esbjergs offshorepioner Henning G. Kruse er blandt de enere i Esbjerg, der kan få en plads navngivet efter sig. Han har aldrig bedt om at få sit navn på pladsen. Den beslutning har andre truffet. Foto: Niels Husted

- Jeg er glad for at se, hvor flot den er blevet. Og jeg kan næsten ikke forstå dét, svarede Henning G. Kruse med et nik i retning af det blå skilt med pladsens navn. Der står Henning G. Kruses Plads på det. Man kan mærke, at den ære betyder meget for Esbjergs største offshore-pioner. Man kan også mærke, at alle deltagere i indvielsen under ham æren og glæder sig med ham i den fortjente stjernestund, han er midtpunkt i.

Annonce

En liga for sig

Det blå skilt får Henning G. Kruse for den betydning, hans livsvirke har haft for Esbjergs udvikling som nøgleby for offshorebranchen.

- Når det kommer til erhvervsmæssig betydning for Esbjerg er Henning G. Kruse i en liga for sig selv sammen med Tage Sørensen, sagde advokat Peter Kirk Larsen, som er med i bestyrelsen for Henning G. Kruses Fond, der har doneret de knap ti millioner kroner, den nye plads kommer til at koste.Når det kommer til erhvervsmæssig betydning for Esbjerg er Henning G. Kruse i en liga for sig selv sammen med Tage Sørensen.

Advokat Peter Kirk Larsen ved indvielsen af den nye forplads.


Oprindelig var projektet sat til godt seks millioner, men undervejs blev det lidt mere end otte millioner, så lidt mere end ni millioner for at ende på knap 10 millioner kroner. Prisudviklingen har fonden taget til efterretning ud fra devisen: Har man sagt a, må man sige b, så helt i Henning G. Kruses ånd og stil er opgaven gjort færdig uden at gå på kompromis med kvalitet eller idé.

Annonce

Træer deler vandene

Tilløbet til den nye plads har været præget af debat. Især ideen med at plante de 53 birketræer har været under kritik. Den kritik kom formanden for Musikhuset Esbjergs bestyrelse Johnny Søtrup ind på:- Nogle mener, det er synd med træer på forpladsen. Andre mener, at netop træer gør forpladsen mere levende. Men jeg er helt sikker på, at byen vil tage den nye forplads til sig. Ganske som det er sket med selve Musikhuset Esbjerg, der blev født i modvind, fordi man dengang måtte fælde træer for at bygge det, sagde Johnny Søtrup.

Om BIG's ide

David Zahle, arkitekt og partner i Bjarke Ingels Group - BIG, holdt en lille tale, hvor han forklarede, at BIG ville opnå tre ting med den nye plads: Hylde Utzons musikhus, hylde havet og Henning G. Kruse og have det legende med i form af musikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce