Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hippier og dans på Torvet

Dans kommer i mange størrelser faconer. Arkivfoto
Klovneløb og sommerfunk blandt tilbud i den kommende uge

Udvalget af tilbud til de kommende dage er bredt og varieret. Du kan opleve dans på Torvet eller løbe en tur til fordel for klovnene på hospitalerne.

1 Dans i midtbyen

Esbjerg City fejrer Dansens Dag lørdag efter et par års coronapause. I Esbjerg City er der på tværs af områdets danseaktører – professionelle som amatører - en stærk tradition for at bakke op om Dansens Dag. Det afspejler sig i programmet, som indeholder mange forskellige optrædener og aktiviteter. Det er altså noget for enhver smag uanset alder, og om man er til ballet, Salsa, HipHop eller TikTok.

Dansens Dag er Danmarks største dansefestival. Festivalen er vokset til at være en rigtig stor begivenhed, der er en fejring af dansen som kunstart. Nordea Fonden er sponsor for Dansens Dag.

Dansens Dag blev første gang fejret i 1982. Det skete efter, at UNESCO havde udråbt dagen til at være international mærkedag for dans. Dagen falder på fødselsdagen for Jean-Georges Noverre (1727-1810), den franske koreograf, balletmester og fornyer af dans.

Torvet, lørdag, klokken 10.45

2 Ikke Noah, men Troels

Troels Gustavsen har den seneste tid været igennem en skelsættende forandring i sin karriere. Sangeren, der allerede har en perlerække af storstreamende hits i baggagen, har brugt det sidste halvandet års stilhed og isolation til at gøre alvor af de ting, som havde været på vej i årevis. Han har droppet kunstnernavnet NOAH og udgiver nu musik som sig selv. Som Troels Gustavsen.

For en succesfuld artist er det sjældne og modige navneskift et stort spring, men det har allerede kunnet betale sig for den 34-årige musiker. Under eget navn udgav Troels Gustavsen sidste år singlen “Knuste Hjerter”. I år har han udgivet singlerne “Lykkelig Fortabt” og “Giv Mig Tid” nogle af de mest ærlige sange den danske musiker til dato har skrevet.

Tobakken, onsdag den 27. klokken 20

3 Funky sommer

Patina er lyden af dansk sommer med et skud funk under sig. Gruppen kommer fra Sydfyn og er legesyge og meget musikalske, og det gør, at der tit byttes instrumenter vej under koncerterne. Bandets medlemmer lægger meget vægt på fællesskabet med publikum ved koncerterne og sidste år kom albummet ”Drømmefanger”.

Tobakken, torsdag klokken 20.

4 Løb for klovnene

Hospitalsklovnene gør en stor og vigtig indsats for indlagte børn på sygehusene landet over, således også i Esbjerg. På lørdag er der et motionsløb i Esbjerg, hvor overskuddet vil gå til at finansiere dette arbejde. Det handler ikke om at komme først med derimod at hygge sig med de andre deltagere, og man bestemmer helt selv, om man vil gå, løbe, slå kolbøtter eller hoppe afsted. Det begynder ved Edelsvej 13 klokken 11, og man kan allerede nu tilmelde sig på www. danskehospitalsklovne.dk. Om en uge er der et lignende løb på Fanø.

Edelsvej 13, lørdag, klokken 11.

5 Turèll retur

Onkel Dannys tekster genoplives onsdag i Musikhuset. Ill: Jørgen Folmer Neergaard Larsen

Tilbage i 1993 var der et unikt og meget populært projekt med den legendariske digter Dan Turèll og den musikalske troldmand Halfdan E. En ny og lettilgængelig blanding af musik og beatlyrik, som danskerne var hurtige til at tage til sig, og som på mange måder var i familie med spoken word og tidlig dansk rap.

I stedet for Dan Turèll selv har Halfdan E allieret sig med skuespiller Mads Wille, der er Grev Ditmar i Badehotellet, som specielt til lejligheden giver stemme til Turèlls udødelige digte - blandt andre "Jeg skulle have været taxachauffør" og "Hyldest til hverdagen".

Musikhuset, onsdag den 27. klokken 19.30.

6 Return of the hippies

Publikum kan godt begynde at glæde sig til et genhør med alle de store hits fra The Summer of Love, når hyldestkoncerten Woodstock '69 indtager Musikhuset Esbjerg. Det bliver et hårdt returløb til 60’erne og FlowerPower

Koncerten byder på musik fra ikoner som Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og mange, mange flere.

Bag koncerten står Louise Støjberg (vokal), Signe Juhl (vokal), Rasmus Madsen (vokal og guitar), Martin Rauff Nielsen (vokal og guitar), Casper Mikkelsen (trommer), Niels Kvist (bas), N.O. Thorning (keys), Johan Bylling Lang (saxofon) og Bjarke Nikolajsen (trompet).

Musikhuset, lørdag, klokken 20.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce