Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hjemløst hi-tech-juletræ har fundet nyt sted at være

Hi-tech-Juletræet som det tog sig ud ved Musikhuset Esbjerg. Her kan det ikke være mere. Omkring jul flyttes det til Strandby-rundkørslen, hvor flagstangen skal tages ned for at blive renoveret. Julebyen Esbjerg håber, det kan blive en permanent løsning at lade flagstang og juletræ bytte plads på højen i rundkørslen omkring jul. Foto: Tue Sørensen
Esbjergs moderne juletræ kan ikke længere komme til for birketræer ved musikhuset. Nu kommer det til at stå i Esbjergs mest kendte rundkørsel.

Lys i pæren: Esbjerg kommer til vinter alligevel til at glæde sig over det 12 meter høje hi-tech-juletræ med 28.000 dioder, som de seneste år har pyntet og lyst op på forpladsen ved musikhuset.

Der kan træet ikke stå mere, da pladsen er optaget af birketræer. Men nu er der fundet en ny plads til det moderne juletræ, der i sin tid kostede omkring 160.000 kroner, som Julebyen Esbjerg fik rejst lokalt. Længe så det ud til, at træet slet ikke skulle blive rejst i år, men nu ligger det fast, at træet kommer op at stå på højen midt i Esbjergs mest kendte rundkørsel - Strandby-rundkørslen.

Flagstang skal renoveres

På højen i rundkørslen står godt nok den kombinerede maste- og flagstang, som har stået der i mange år, men den bliver taget ned for en kort periode, hvor lysjuletræet så kommer op i stedet for.

Manøvren slår to fluer med et smæk, fortæller René Lennart Madsen fra Julebyen Esbjerg, som det moderne juletræ hører under. Dels får vi en plads, hvor hi-tech-juletræet kommer til at kunne ses af mange, dels får Esbjerg Kommune tid til at give den gamle flagstang en tiltrængt renovering.

Mere sikker

Strandby-rundkørslen var en overgang blandt de farligste rent trafikmæssigt. I 2016 blev den ændret og fik blandt andet særlige baner til cyklister.

- Esbjerg Kommune var slet ikke afvisende, da Per Andersen fra Esbjerg Byforum og jeg bragte ideen om at rejse juletræet i rundkørslen på banen. Da kommunen derefter undersøgte flagstangen for at se, hvad der teknisk kunne lade sig gøre, viste det sig, at flagstangen faktisk trængte til at blive gået efter og renoveret. Det kommer nu til at ske, mens vores juletræ står dernede, siger René Lennart Madsen og fortsætter:

- Det er et fint sted til træet. Vi i Julebyen Esbjerg håber, at løsningen kan blive permanent, så juletræet også i de kommende år får lov til at låne flagstangens plads, mens flagstangen bliver kigget efter for skader og andet, siger René Lennart Madsen.

Annonce

Fælles fod til begge

Allerede nu er Julebyen i Esbjerg i dialog med Esbjerg Kommune om en opgradering af teknikken, så flagstang og juletræ kan bruge den samme fod eller forankring, hvad de ikke kan lige nu.

- Men det ville jo være smart med en fælles fod, et fælles system til montering, der kunne gøre det mere enkelt at skifte mellem flagstang og juletræ, end det muligvis bliver første gang, siger René Lennart Madsen fra Julebyen Esbjerg.


Det er et fint sted til det træ. Vi i Julebyen Esbjerg håber, at løsningen kan blive permanent, så juletræet også i de kommende år får lov til at låne flagstangens plads

René Lennart Madsen, Julebyen Esbjerg
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bagerdatter bestod med ros

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Breakdance får sin egen festival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Fællesskab for de flamboyante

Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Ugeavisen Esbjerg

"Mister Gegenpress" har ikke plads til tøsedrenge

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Esbjerg

Ol på ETAC

Ugeavisen Esbjerg

Entreprenør-gigant køber sig ind i NemByg for 41 millioner

Ugeavisen Esbjerg

50-års jubilæum: Løvenkrands og Strandby tager SGI-afsked mod EfB

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det blev svært at vedligeholde løsere relationer

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Svært at stå op om morgenen med virtuel undervisning

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Uden corona havde jeg ikke oplevet den gensynsglæde

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det hele blev sat på prøve under corona

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg kan tælle traditioner og begivenheder, der faldt til jorden, indtil jeg får gråt hår

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg har lært at være mere åben

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Vi gik glip af gallaen

Ugeavisen Esbjerg

Jens Peder Hansen får sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Corona har forandret helt vildt meget, føler jeg

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg går ud af gymnasiet med en vinderfølelse

Ugeavisen Esbjerg

Træer til evigheden

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen tager form

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Gymnasiet lærer én en del om sig selv

Ugeavisen Esbjerg

Håndværkerbutik gør sig flyveklar på Ørnevej

Annonce