Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hjernetumor og blodprop: Melanie er en fighter uden lige

Melanie Mikkelsen modtager Årets Fighterlegat af journalist Rune Weitling fra Ugeavisen Esbjerg. Foto: Tue Sørensen. Foto: Tue Sørensen
Melanie Mikkelsen blev under sin elevtid opereret for en hjernetumor. Fejlopereret. Dernæst tilstødte en blodprop, og efter hun havde kæmpet sig tilbage, kom der en Coronapandemi og testede hende igen. Men Melanie nægter at lade det ene, andet eller tredje slå hende ud. Så nu er hun udlært med bravour. Og modtager af årets Fighter-legat.

Melanie Mikkelsen har under sin uddannelse til tandklinikassistent vist, at hun kan mere end at hjælpe tandlægen med at klargøre de forskellige redskaber, slibe udstyr og stå parat med fyldningsmateriale.

Hun har også vist, at hun om nogen formår at bide tænderne sammen, og derfor modtog hun Ugeavisen Esbjergs Fighterlegat ved sidste uges coronaudgave af Fagenes Fest.

- Det er lidt overvældende, hvis jeg skal være helt ærlig. Men jeg er omvendt også virkelig glad, for jeg har virkelig kæmpet, smiler Melanie Mikkelsen, da avisen overrækker hende legatet.

Melanie Mikkelsen er født med en genfejl, der gør, at hun har en øget risiko for at udvikle tumorer og cyster. Netop en tumor mellem lillehjernen og hjernestammen finder lægerne ved en rutineundersøgelse, da Melanie er et år henne i sin elevtid i 2017.


Melanie sidder aldrig og triller tommelfingre. Er der ikke lige noget at lave, så gør hun rent eller ordner ting. Og er der en af de andre kommunale tandklinikker, som mangler en assistent, og vi kan undvære, så melder hun sig gerne.

Janne Nielsen, leder af Tandklinikken i Ribe og Melanies mester


Melanie bliver opereret og får blandt andet indopereret en shunt for at undgå skadelige følger af forhøjet tryk i hjernen. Desværre bliver hun fejlopereret og må opholde sig en måned i en hospitalsseng på sygehuset. Og for at gøre ondt værre, så opstår der komplikationer med Melanies operationsar, som betyder, at hun rammes af en blodprop i hjernen.

- Det har desværre påvirket mit nervesystem, så jeg har mistet lidt af følelsen i benene. Men sådan er det. Jeg er her, og det er det vigtigste, smiler den ukuelige fighter.

Annonce

Et halvt skridt foran

27-årige Melanie Mikkelsen er både empatisk, ordensfreak og en meget dygtig tandklinikassistent. Det fortæller Janne Nielsen, der er leder af Tandklinikken i Ribe under Esbjerg Kommunale Tandpleje, hvor Melanie er blevet udlært.

- Vi er vilde med hende. Tandfagligt er hun virkelig dygtig, hjælpsom og nysgerrig. Hun vil hele tiden lære mere, og nogle gange har hun stillet spørgsmål, som vi ikke selv har kunnet svare på, griner Janne Nielsen. - Som tandklinikassistent skal man gerne hele tiden være et halvt skridt foran tandlægen eller behandleren, og det mestrer Melanie til fulde, fortæller Janne Nielsen, der også sætter ord som åben, smilende og venlig på sin nu forhenværende elev.

- Egenskaber, som er virkelig vigtige, når vi arbejder med små børn. Men som jo også er rigtig væsentlige, når man skal indgå i et team, hvor man arbejder tæt sammen, lyder det fra Janne Nielsen, der er tydeligt stolt af Melanie.

Melanie Mikkelsen blev under sin elevtid opereret for en hjernetumor. Fejlopereret. Dernæst tilstødte en blodprop, og efter hun havde kæmpet sig tilbage, kom der en Coronapandemi og testede hende. Men hver gang har hun kæmpet sig tilbage. Foto: Tue Sørensen

Det har hun også al mulig grund til. For Melanie Mikkelsen er en fighter, og det beviste hun igen i år. Efter at have kæmpet sig tilbage fra tumor og blodprop, så blev 2020 som bekendt året, hvor Coronapandemien ramte verden, og Danmark i foråret lukkede mere eller mindre i.

Og selvom Tandklinikken Ribe forsatte med at lave nødbehandlinger under corona-nedlukningen, så var det uden Melanie Mikkelsen i tandklinikstolen.

- Jeg er jo særligt udsat på grund af min genfejl og operationerne, så i tre måneder kunne jeg ikke deltage overhovedet. Og det var lige op til min svendeprøve, fortæller Melanie Mikkelsen.


Jeg elsker orden og går meget op i hygiejne. Derudover holder jeg meget af at arbejde med mennesker, særligt børn. Så jeg føler virkelig, at jeg er landet på den rette hylde.

Melanie Mikkelsen


Men endnu engang beviste hun, at selvom hun allerede har været igennem langt mere i sit 27-årige liv, end andre skal i et helt liv, så handler det om at kæmpe. At klø på og rejse sig, selvom benene driller.

- Jeg ville simpelthen ikke have, at den coronavirus skulle få mig ned med nakken. Så jeg kæmpede endnu hårdere, for jeg ville bare have et godt resultat, lyder det fra den indædte fighter, som hverken lattergas eller lokalbedøvelse synes at kunne slå ud.

Til svendeprøven viste Melanie Mikkelsen således, at hun mestrer sit fag til fulde. Hun er en håndværker, der kan bygge en bro, placere en krone, hvor den skal sidde, og lave 4-hændig tandpleje i søvne.

Et klokkerent 12-tal blev det synlige bevis på, at modgang vitterligt kan gøre stærkere. At man kan komme langt ved at blive ved. Ved at bevare troen. Ved at kæmpe.

Ugeavisen Esbjergs Fighterlegat gives til en elev, der har kæmpet for at komme gennem uddannelsen; som har haft udfordringer af den ene eller anden slags – men aldrig givet op. Det er familie, venner og undervisere, der kan indstille elever til legatet. Foruden hæder og ære følger der 5.000 kroner fra Ugeavisen Esbjergs Fond og Ugeavisen Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce