Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ho ho ho: Nu begynder julen for alvor

Michael Koed blev tidligere i år til verdenskongressen for julemænd på Bakken kåret som årets julemand 2019. Lørdag ankom julemanden fra Esbjerg til Esbjerg Storcenter, der traditionen tro har opstillet en postkasse, så børnene også kan aflevere deres ønsker til julemanden.
Annonce

I weekenden blev julemanden vækket både i Broen Shopping og i Esbjerg Storcenter, og det er da vist heller ikke gået manges næse forbi, at det er lige om lidt, at den er her. Julen altså.

Det betyder også en indre by i juleklæder, og foruden julemandsvækning og tænding af julelysene fredag, er der flere nye ting, vi kan glæde os til at se i Esbjerg City i år. Blandt andet byder Julebyen Esbjerg i år på en rigtig flot lyshimmel over julehytterne på Torvet, som - bedømt ud fra visuliseringen - kommer til at samle de hyggelige hytter på fin vis.

- Og så bliver der også en flot allé af juletræer ned langs med Ting og Arresthuset. Der er tale om otte til ti juletræer i forskellige højder med lys på, således at der bliver et helhedsindtryk fra lyset i Herups have, hvor der sælges juletræer, som så bliver komplimenteret med træerne op langs med Ting og Arresthuset, siger René Lennart Madsen, der er formand for Julebyen Esbjerg.

Jul i Broen Shopping
Også hos Broen Shopping har man igen i år sat sig i kanen for at give centrets gæster en hyggelig og flot udsmykning.

Forleden bakkede en stor lastbil ind i Broens varegård og med sig havde den søde alfer og deres juleværksted, som nu har fået en fin placering i stueetagen, foran H&M.

- Alferne og deres juleværksted er mekaniske, og ved udstillingen vil der være en interaktiv konsol, og drejer man på knappen, så danser alferne og der spilles glad julemusik. Det bliver helt sikkert et 2019 hit i vores center, som mange forhåbentlig vil nyde godt af at kigge på, smiler centerchef Janni Baslund Dam.

Jul i Sædding Centret
Lidt udenfor centrum ligger Sædding Centret, og her begynder julen lørdag den 23. november med, at børnene vækker julemanden på 694 år. Det tager sin tid, for han sover godt, så børnene er nødt til at råbe meget højt, så han kan høre dem og vågne op.

Julemanden sover i det gamle træhus i Vestjyllands største juleudstilling, som er opstillet på centertorvet. Juleudstillingen i år er den største, der har været i Sædding Centret, og der er masser af hyggelige gammeldags nisser, dyr, sneklædte juletræer, spændende juletableauer, og giver barnet nissemanden sin sut, sender han et julekort samt kvitterer ned et suttediplom. Sutten kan også hænges på suttetræet. Julemanden går desuden rundt i centret og deler pebernødder ud, og 7. og 14. december samt den 8. og 15. december kan du få en lækker godtepose.

CITAT: Vi havde en rigtig dejlig dag med 12-13.000 glade mennesker i Broen. Vores dygtige driftsfolk begyndte at hænge julepynt op i uge 43, og det hele klappede bare i lørdags, da lysene blev tændt.
Janni Baslund Dam, centerchef Broen Shopping

Forleden bakkede en stor lastbil ind i Broens varegård med søde alfer og deres juleværksted, som nu har fået en fin placering i stueetagen.
Rensdyrene var parkeret på Broens tag, så julemanden tog rulletrappen som alle vi andre.
En flot ny lyshimmel over julehyttebyen er blandt Esbjerg Citys nyheder i år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce