Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hovedvej A11 ser endelig ud til at få sin udvidelse

I mange år og fra mange sider er der råbt på en udvidelse af Hovedvej A11 mellem Korskro og Varde. Foto: Google Street View

Trafik: I mange år og fra mange sider er der råbt på en udvidelse af Hovedvej A11 mellem Korskro og Varde. Derfor var glæden også stor i både Esbjerg og Varde, da regeringen i sidste uge fremlagde den nye og over 100 milliarder kroner dyre trafikplan. En plan, der nu forestår forhandlinger om med Folketingets partier.

Med i planen er dog som nævnt Rute 11, som allerede under et trafikudspil fra den forhenværende regering samt Dansk Folkeparti, også var på radaren. Her var der afsat 400 millioner kroner til en udvidelse af Hovedvej A11 fra Korskro til Varde, og udvidelsen ville komme såfremt den borgerlige regering blev siddende, hvad den som bekendt ikke gjorde. Men i det nye trafikudspil, der bærer titlen ”Aftale om et sammenhængende Danmark - Investeringsplan 2030”, har vejstykket altså også…ja, fundet vej. Således står der:

”Den cirka 11 km lange strækning af Rute 11 fra Korskroen til Varde er en relativ smal 2-sporet landevej. Der er især om sommeren og ved arrangementer i området en markant forøget trafik på strækningen. Der igangsættes en VVM-undersøgelse af kapacitetsforbedringer på strækningen med Investeringsplan 2030. Aftaleparterne er enige om at afsætte 400 mio.kr. (2019-pl) til kapacitetsforbedringer på Rute 11 mellem Korskroen og Varde. Det konkrete projekt afventer resultatet af VVM-undersøgelsen. Projektet igangsættes i 2024.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce