Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Godt nytår: Husk Esbjergs verdensklasse

Kellermensch er et Esbjerg-eksempel på musik i international topklasse. Esbjerg Ensemble og Den Ny Opera er andre gode eksempler på kultur i verdensklasse. Foto: Tue Sørensen

Mening: I Esbjerg har vi af og til svært ved at se skoven for bare træer.

Derfor har Esbjerg Kommune i løbet af det år, som snart rinder ud, sat en proces i gang, der skal skabe den nye historie, den nye fortælling, der skal være Esbjergs i de kommende år. En udmærket ide. Det skader aldrig at ryste posen, men man behøver ikke at vende bunden i vejret på den, inden man har kigget efter, om der stadig er noget i den, der kan bruges.

Det er der. Esbjerg har masser af kvaliteter og klasse, ja, ligefrem verdensklasse. Og det må nogen sørge for at få med i den nye fortælling om Esbjerg, der skal brygges videre på i det kommende år. Kultur, erhvervsliv med klimavenlig og grøn profil, sport og socialt arbejde. På alle disse store områder har Esbjerg noget, der kan måle sig med de og det bedste verden.

Annonce

Et par eksempler: Den Ny Opera og Esbjerg Ensemble i Esbjerg leverer kulturoplevelser i international topklasse. Esbjerg Havn er i verdensklasse som omdrejningspunkt for den boomende etablering af vindmøller til havs. Team Esbjerg er blevet garant for klubhåndbold i verdensklasse med verdensmestre på banen i Blue Water Dokken. Det frivillige sociale arbejde i Esbjerg er anden stærk side. De Hjemløses Venner kender de fleste, men husk også de mere end 140 frivillige sociale foreninger, der står for en uundværlig indsats under paraplyen Frivillighuset Vindrosen.

Esbjerg er også en grønnere by, end de fleste udefra forestiller sig. Og den bliver grønnere endnu, for det har byens politikere besluttet, at den skal være, så der er sat penge af til flere træer i fremtiden. Den beslutning redder ikke verden, men den har høj klasse og signalværdi i en tid, hvor klimaændringerne kræver mere handling end forhandling.

Team Esbjerg gør det muligt at nyde nogle af verdens bedste håndboldspillere i Blue Water Dokken. Arkivfoto: Tue Sørensen

Trods sine gode sider har Esbjerg alligevel svært ved at holde trit med byer på den jyske østkyst, når det gælder bosætning. Det problem skal løses, men det bliver det ikke ved at overse, hvad der faktisk er godt i Esbjerg. Og dem, der kender Esbjerg bedst, er os, der bor her. Hvis vi husker at fortælle, hvorfor vi er og bliver her, kan det måske få andre til at komme og blive. Godt nytår!

Det skader aldrig at ryste posen, men man behøver ikke at vende bunden i vejret på den.

Esbjerg Havn er førende som omdrejningspunkt for det havvindmølleboom, der er i gang. Foto: Business Esbjerg
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce