Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hvad med lidt samfundssind på Christiansborg

Erik Haldan, redaktør på Ugeavisen Esbjerg. Foto: Tue Sørensen
Annonce

MENING: Det er en skidt sag at sætte aflivning af alle 17 millioner mink i Danmark i gang uden at have lovgrundlaget på plads. Hvordan statsminister Mette Frederiksen, regeringen og embedsværket kom afsted med den monumentale brøler, må og skal naturligvis undersøges til bunds. Også selvom ingen egentlig anfægter, at selve beslutningen om at lukke et helt erhverv ned var sundhedsfagligt solidt funderet i advarsler, som ikke mindst Statens Serum Institut var kommet med og stadig holder fast i. Der er sket fejl, som ikke må ske. Foreløbig har det kostet en minister posten.


Det politiske slagsmål, vi er vidner til, handler mere om magt end om mink og minkavlere.

Erik Haldan, redaktør på Ugeavisen Esbjerg


Kampen mod corona er ikke overstået. I det lys er det lidt trættende at se, hvordan der nu er gået politik i minksagen. Det er sket i en grad, så det er på tide at bede de 179 politikere på Christiansborg om at vise lidt mere af det samfundssind og sammenhold, de så længe har bedt befolkningen om og rost den for. Lige nu har samfundssindet og sammenholdet trange kår i et giftigt politisk klima, der ikke er godt for noget.

Det politiske slagsmål, vi er vidner til, handler mere om magt end om mink og minkavlere. Og slagsmålet er ikke kønt at se på. Politikerne på Christiansborg er godt i gang med at skabe det, som Danmark har allermindst brug for lige nu - splittelse og strid. Debattens niveau er dykket i sørgelig grad. Måske illustreret værst af Venstres Inger Støjberg, som i en tale ved en demonstration ikke kunne dy sig for at stimulere splittelsen med denne Trump-inspirerede melding: ”Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance.”

Nye Borgerliges Pernille Vermund har også sat retorikken i overgear uden at sige klart fra i forhold til de skammelige nazi-plakater, man kunne se ved en af sidste uges traktordemonstrationer, hun var med til. Der er gået for meget politik i sagen, men ingen afliver jo mink af ond vilje, som en ramt minkavler siger inde i avisen. Visse politikere prøver bare at få det til at se sådan ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce