Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hvis jeg nu siger du har en god røv ...

Sarah Nørris opfatter ikke sig selv som specielt sippet, men det er et rette tid og sted for alt, mener hun. Foto: Tue Sørensen (Arkiv)
... bliver du så fornærmet?

Sexisme: Nej! Sarah Nørris mund rimper ikke sammen som en sur citron, da journalisten prøver at tjatte til hendes kønsbevidsthed, men et næsten uhørligt suk lister sig ud.

-Altså hvis det er det, vi skal diskutere, så kan vi godt tage den derfra, selvom jeg egentligt gerne vil hive den op på et højere niveau. Altså den om vi hvordan vi behandler hinanden i offentligheden.

-Guderne skal vide, at jeg godt kan sige alt muligt pladder, som nogle, jeg ikke kender, godt kan få galt i halsen.

Annonce

-Men det er i situationer, hvor jeg kender folk, og hvor man kan snakke som man gør mellem venner. Den måde ville jeg slet ikke tale på i mere officielle situationer som eksempelvis et byrådsmøde.

Hvis der var en der sagde det der med bagdelen på et værtshus, hvor alle havde fået noget at drikke, så kunne man feje det af med en kvik eller en skarp bemærkning, men kønsdiskriminerende udtalelser helt ude af sammenhæng med noget som helst i en politisk sagsbehandling, det finder jeg utilstedeligt, siger Enhedslistens repræsentant i byrådet.

Det, hun referer til, er to episoder under sidste uges byrådsmøde. Henrik Vallø roste kvinderne i byrådets opposition for at tale langt og længe men også for at få resultater, hvilket Nørris fik ham til at uddybe, og forklaringen stillede hun sig efterfølgende tilfreds med.

Spredt latter

-Efterfølgende følte Venstres  Preben Rudiengaard sig så foranlediget til at komme med en anekdote, hvis essens gik ud på, at et kranie fra en kvinde ofte ville have slidte kæbeled, fordi de taler så meget.

Der var spredt latter. Det var der også, da selvsamme venstremand gik rundt i byrådssalen og halv-højlydt kommenterede et forslag om, at der skal 500 stemmer til et borgerforslag i byrådet i modsætning til de 2000 stemmer, der er brug for nu.

-- Sindssygt venstreorienteret forslag, hvislede Rudiengaard, og fik afbrudt Karen Sandrini, der var i gang med at forklare, hvorfor hun synes det er en god ide. Det kan man se 1 time og 13 minutter inde i optagelsen fra byrådsmødet. Man kan tilgå den via kommunens hjemmeside.

Annonce

Gammelmands joke

-- Jeg føler, at det er respektløst at opføre sig sådan, som han gør. Både den dårlige gammelmands-joke, og så det at afbryde en kollega på den måde. Det er mangel på respekt overfor en kollega, der i det her tilfælde er en kvinde, og det er en stereotyp fremstilling af kvinder som evigt snakkende. Det hører sig ikke til på arbejdspladsen eller i det offentlige rum. Kan vi ikke komme videre, spørger Nørris.

Guderne skal vide, at jeg godt kan sige alt muligt pladder, som nogle, jeg ikke kender, godt kan få galt i halsen.


Guderne skal vide, at jeg godt kan siger alt muligt pladder, som nogle, jeg ikke kender, godt kan få galt i halsen. Men ikke i i byrådssalen.

Sarah Nørris


Annonce

-Er kommet videre

-Og jo det kan man godt, pointerer hun.

- Jeg sidder i bestyrelsen Business Esbjerg, og her er det ofte en af mændene, der siger, at det ikke går, at der kun sidder mænd i et udvalg. Noget jeg selv kunne sige for 15 år siden, da jeg sad i regionsrådet Så der er altså et holdningsskifte på vej. Det går langsomt, men det går, siger hun.

Noget andet er så hvordan vi opfører os overfor hinanden sådan en til en. Der kan der jo foregå ting og sager som den ene eller anden part kan opfatte som grænseoverskridende og krænkende.

Jeg er blevet klappet bag i og gramset på. Engang var jeg til en fest i forbindelse med regionsrådet, for 15-16 år siden. En ældre herre placerede sig ved siden af mig i en blød sofa og lige pludseligt kunne jeg, uden varsel, mærke et par fingre liste sig ind under mig. Meget ubehageligt. Jeg flyttede mig, men jeg råbte ikke op, og det skulle jeg nok have gjort, men jeg var 25 og til mit første møde. Det forklarer sikkert noget. Jeg har sådan set ikke tænkt over det, før alt det her dukkede op med Sofie Linde og al den efterfølgende debat.

Det var umanerlig dårlig stil af den pågældende. Han var meget ældre end mig, og troede lige han kunne tiltuske sig noget. Det er en gammeldags, krænkende og chauvinistisk måde at opfatte kønnenes omgangsformer på. Jeg tror ikke på, at det har noget med politik at gøre, men derimod noget med alder at gøre.

Jeg er glad for, at det her bliver italesat, og at de unge mennesker ikke mindst lærer noget om respekt for hinanden på baggrund af det her, siger Sarah Nørris.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bagerdatter bestod med ros

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Breakdance får sin egen festival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Fællesskab for de flamboyante

Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Ugeavisen Esbjerg

"Mister Gegenpress" har ikke plads til tøsedrenge

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Esbjerg

Ol på ETAC

Ugeavisen Esbjerg

Entreprenør-gigant køber sig ind i NemByg for 41 millioner

Ugeavisen Esbjerg

50-års jubilæum: Løvenkrands og Strandby tager SGI-afsked mod EfB

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det blev svært at vedligeholde løsere relationer

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Svært at stå op om morgenen med virtuel undervisning

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Uden corona havde jeg ikke oplevet den gensynsglæde

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det hele blev sat på prøve under corona

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg kan tælle traditioner og begivenheder, der faldt til jorden, indtil jeg får gråt hår

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg har lært at være mere åben

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Vi gik glip af gallaen

Ugeavisen Esbjerg

Jens Peder Hansen får sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Corona har forandret helt vildt meget, føler jeg

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg går ud af gymnasiet med en vinderfølelse

Ugeavisen Esbjerg

Træer til evigheden

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen tager form

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Gymnasiet lærer én en del om sig selv

Ugeavisen Esbjerg

Håndværkerbutik gør sig flyveklar på Ørnevej

Annonce