Annonce
Ugeavisen Esbjerg

I PLEJE: Alle børn har ret til en god barndom

Esbjerg Kommune efterlyser flere, der kan og vil gøre en forskel for et barn eller en ung.

Annonce

I Esbjerg Kommune findes der rigtig mange gode plejefamilier. Der er bare for få af dem.

Derfor vil Familieplejen rigtig gerne have endnu flere til at overveje, om det ikke kan være en mulighed for dem at være en familie, hvor der er både overskud og hjerterum til at åbne hjemmet for et barn, der ikke kan bo hos sine egne forældre. Børn har brug for at vokse op i trygge og stabile rammer tæt på omsorgsfulde voksne, som de kan knytte sig til.

- Og der er faktisk både mulighed for, at man kan blive plejefamilie, aflastningsfamilie eller netværksplejefamilie (det kræver dog noget særligt at blive netværksplejefamilie - et særligt kendskab eller relation til barnet, red.). Og vi kan finde nogle rigtig gode match, om det så er det ene eller det andet, man overvejer, forklarer Karin Holck, der er leder af Familieplejen under Esbjerg Kommune.

Hun forklarer endvidere, at det er familieplejekonsulenter, der står for rekruttering af pleje- og aflastningsfamilier. Derudover sørger Familieplejen for netværksplejefamilie-godkendelser, match af plejefamilie, efteruddannelse og lignende, mens det er Socialtilsyn Syd, som står for godkendelse af de generelt godkendte pleje- og aflastningsfamilier.

- Familieplejen afholder også løbende informationsmøder, så er man interesseret i af høre mere om, hvad det vil sige at være pleje- og aflastningsfamilie, samarbejdet med Esbjerg Kommune og lignende, så vil det være rigtig godt at møde op til dem. Man er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os, siger Karin Holck, som understreger, at man virkelig kan gøre en stor forskel for et andet menneske ved at være enten plejefamilie, aflastningsfamilie eller netværksplejefamilie.

Mange er måske heller ikke klar over, at det rent faktisk kan være et job med løn og uddannelse.

Sidder man og tænker, at det måske kunne være noget for en, skal man først deltage i et grundkursus. Det gælder både, hvis man ønsker at støtte et barn eller en ung, som man kender, eller et barn eller en ung, som man ikke har nogen relation til.

FAKTA
Familiepleje er det system, hvorved børn ikke vokser op hos deres forældre, men bliver anbragt hos personer, der er i stand til at tage sig af børnene. I modsætning til adoptivbørn er et plejebarn ikke juridisk et barn af plejeforældrene.

Familieplejen i Esbjerg skulle have afholdt en informationsaften den 23. marts, men den er blevet aflyst på grund af Coronakrisen. Infoaftenen er udsat så på ubestemt tid, men man annoncerer med en ny dato i Ugeavisen Esbjerg, når den er klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce