Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ingen fjer i dokken: DM i badminton er udskudt

Den 9. – 13. februar i år skulle Blue Water Dokken have lydt af skarpe smash, drabelige drops og klokkeklare clears. I stedet bliver der stilhed. Ingen Viktor Axelsen, ingen Mia Blichfeldt, ingen Anders Antonsen. Foto: Badminton Esbjerg
Som følge af den eskalerende corona-situation i Danmark og de deraf øgede restriktioner er DM i badminton blevet udskudt. Dermed er der ingen fjerbold i Blue Water Dokken i februar.
Annonce

Aflyst: Den 9. – 13. februar i år skulle Blue Water Dokken have lydt af skarpe smash, drabelige drops og klokkeklare clears. I stedet bliver der stilhed. Ingen Viktor Axelsen, ingen Mia Blichfeldt, ingen Anders Antonsen.

Badminton Danmark, Sport og Event Park Esbjerg (SEPE) samt Badminton Esbjerg har i fællesskab besluttet at rykke turneringen til den 18. til den 21. maj i år. Det er naturligvis som følge af den eskalerende corona-situation i Danmark og de deraf øgede restriktioner, retningslinjer samt Danmarks Idrætsforbunds anbefalinger, at den planlagte DM-turnering i Badminton nu er blevet udsat.

- Jeg er faktisk utrolig glad for, at vi har fundet den løsning. Vi havde gerne holdt DM i februar, men som situationen er, så tror jeg, det bliver meget bedre i maj måned, siger Jørn Gade, formand for Badminton Esbjerg, til Ugeavisen Esbjerg.


Nu prøver vi med maj, selvom jeg skal være ærlig at sige, at jeg helst havde set det flyttet til tredje kvartal.

Niels Bækgård, direktør i SEPE


Han håber, at Esbjerg i maj måned kan lægge halgulv til et lidt mere normalt stævne, hvor der forhåbentlig også kan komme tilskuere i et eller andet omfang. Skulle DM afvikles i næste måned, ville det blive for tomme sæder, og det ville gøre ondt på den lokale badmintonklub, erkender Jørn Gade.

- Så ville det være et rent udgifts-arrangement for os, og det ville ikke være sjovt. Det betyder jo enormt meget for os som klub at generere de indtægter, som sådan et stævne giver, siger Jørn Gade, som mener, at mange af de forberedelser, der allerede er gjort, kan bruges i maj også.

Annonce

Måske i Granly Hockey Arena

Hos Badminton Danmark oplyser man, at stævneflytningen sker i håb om, at danmarksmesterskabet til maj kan afvikles under forhold, der i højere grad tilgodeser det traditionsrige nationale mesterskab.

– På grund af de mange restriktioner, der lige nu udfordrer vores ønsker for spillere, sponsorer, kommune, publikum, arrangørklub og så videre, har vi valgt at udskyde arrangementet, siger Badminton Danmarks Konkurrence- og Eventchef, Brian Bach Moesgaard.

For første gang siden 2007 er Esbjerg værter for badmintonsportens danmarksmesterskab, og hos SEPE havde direktør Niels Bækgård set frem til stævnet, men bakker naturligvis også op om beslutningen.

- Vi er glade for, at det er blevet flyttet, for det gav ikke mening i februar. Nu prøver vi med maj, selvom jeg skal være ærlig at sige, at jeg helst havde set det flyttet til tredje kvartal. Der tror jeg, der er større chance for tilskuere, men det er jo et badmintonforbund med internationale stjerner, og det skal selvfølgelig også passe med spillernes program, siger Niels Bækgård og fortsætter:

- Men det ville bare være så ærgerligt uden tilskuere, for jeg er sikker på, det er en begivenhed, som både gæster udefra, lokale og tv-seere finder attraktiv. Omvendt kan man sige, at blev det flyttet til tredje kvartal, så ville de bedste spillere ikke kunne være med, da de er til andre stævner rundt om i verden, så det ville heller ikke være optimalt. Så vi prøver at finde den bedste løsning under de givne omstændigheder, siger Niels Bækgård og oplyser til Ugeavisen Esbjerg, at såfremt Team Esbjergs håndbolddamer skal spille finale i Blue Water Dokken i stævnedagene i maj, så vil man tage Granly Hockey Arena i brug til badmintonspillerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce