Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ingen sidste skoledag uden en smule ballade

Tirsdag klædte eleverne på Danmarksgades Skole sig ud og fejrede sidste skoledag på en lidt mere stille facon end sædvanlig. Onsdag holdt skolen dimension for eleverne, og så skulle der festes. Også lidt med lærerne. Ulf Thomsen var en af dem. For ham var afskeden en blanding af sjov og en snert af vemod. Foto: Tue Sørensen
Annonce

Der var nogle, der havde lugtet lunten. Derfor måtte Mathias Svarrer, som udover at være formand for Esbjerg Kommunes Fælleselevråd også er 9. klasses afgangselev på Danmarksgades Skole, traske op af trappen til skolelederens kontor.

Nogle havde taget stinkbomber med i skole til sidste skoledag, og skolens ledelse havde fundet ud af det. Men det kommer ikke til at ødelægge den sidste skoledag, som Mathias Svarrer har kæmpet for at få.

- Vi må ikke smide med vand eller karameller, og vi må ikke smide med stinkbomber, siger Mathias Svarrer, der udklædt som straffefange går op på kontoret.

Annonce

Ikke en sladrehank

Og han sladrer ikke. Inde i hans klasse har klasselærer Ulf Thomsen også sidste skoledag, nu er han klar til livet efter arbejdslivet, men først skal han nyde dagen med sin 9.a. Ulf Thomsen ville gerne have givet eleverne en bedre afsked med eksamener som sædvanligt og en sidste skoletid og sidste skoledag, som det plejer at være.


Det er selvfølgelig træls, at vi ikke kunne få en sidste skoledag i Gryden, men i det mindste får vi lov til at prøve det.

Ajla Vajevic, elev i 9.s på Danmarksgades Skole


- Jeg synes, det er synd, at de ikke får lov til at lave et show for de andre elever og kaste med karameller. Men jeg kan godt forstå det, så i dag drikker vi sodavand, og i morgen tror jeg de baldrer igennem, siger Ulf Thomsen. Så tager eleverne fat i ham. Han skal ikke stå der i sin skjorte og se helt normal ud. Så han får redningsvest, fiskestang og solskygge på.

Der var sidste skoledag for de ældste elever på Danmarksgade Skole, dog i corona udgave med diverse restriktioner. Foto: Tue Sørensen

Eleverne griner, og Ulf Thomsen smiler. Men det er også vemodigt. For han har fulgt den klasse og de elever fra de var helt små, og nu er det tid til at sige farvel. Han har et øgenavn til alle eleverne i den klasse. Men i dag er de klædt ud som Baywatch-drenge og -piger, i tyrolerkostumer og politiuniformer. I dag skal der festes. Måske bliver der smidt en enkelt stinkbombe. Og hvad er en sidste skoledag uden en smule ballade?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce