Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Institutionsejer: Forbud mod profit kan drukne i regnskaberne

Britta Bendix (t.v) og Ulla Tørnæs (t.h.) besøgte mandag Debbie Bisgaard Jensen, der er ejer af Troldehulen i Bryndum. Foto: Tue Sørensen
Den nye finanslov sætter en stopper for profit i private daginstitutioner, men overskuddet kan ende med at forsvinde i regnskaberne, siger ejer af Troldehulen.
Annonce

Privat: De røde var glade, de blå var sure, da regeringen i begyndelsen af december præsenterede den nye finanslov, der blandt andet skulle gøre det ulovligt at trække overskud ud af private daginstitutioner. I Esbjerg har Debbie Bisgaard Jensen, ejer af Troldehulen Esbjerg, dog ikke fået ødelagt julen på grund af den nye finanslov.

- Jeg er ikke så bekymret for, om man må have overskud eller ej. Enhver virksomhed kan gemme penge i regnskabet, men det er jo ikke det, vi ønsker, vi ønsker at være åbne. Men skal jeg så give mig selv en højere løn, for er jeg dagtilbudschef til 50.000 kroner i måneden, eller skal jeg have 25.000 kroner? Man kan hele tiden justere. Min mand får jo heller ikke løn for den hjælp, som han yder. Skal han så have konsulentløn, siger Debbie Bisgaard Jensen, der begyndte som selvstændig daginstitutionsejer tilbage i 2010.


I Troldehulen gør de nogle ting smartere og anderledes, og det gør de, fordi de er private.

Ulla Tørnæs (V)


I dag har hun 28 børn i Sapin på Sædding Strandvej, 151 børn i Troldehulen i Bryndum og yderligere 38 børn i Vester Nebel, mens hun også er i gang med at overtage Blåmuslingen i Kvaglund. Og både i Bryndum og i Kvaglund er der plads til flere.

Annonce

Et alternativ

Mandag havde Debbie Bisgaard Jensen besøg af Venstres Ulla Tørnæs og Britta Bendix, der begge er klar til at kritisere den nye finanslov for blandt andet at være ren symbolpolitik.

- Der er jo ikke nogen, der istemmer, at man scorer millioner på offentlige tilskud. Det er jo ikke meningen, der er selvfølgelig en kerneydelse, der skal varetages, men det er vi forbi. Troldehulen lever op til normeringen og har fagligt uddannet personale, så vi er forbi diskussionen om, at det handler om børnene. For det gør det selvfølgelig. I Troldehulen gør de nogle ting smartere og anderledes, og det gør de, fordi de er private, siger Ulla Tørnæs og understreger, at det for hende er vigtigt, at der er et alternativ til de kommunale daginstitutioner.

Det er det også for Britta Bendix, der sidder i byrådet og er medlem af Børn og Familieudvalget.

- Vi skal have en stor palette af tilbud, og Debbie dækker et behov, vi ikke selv kan dække i Esbjerg Kommune. Vi har ikke pasning 24-7 til den enlige mor, der er fuldtidssygeplejerske. Og så ved jeg, at Debbie er med til at oppe kvaliteten. Det generer mig ikke, at Debbie kan lave en halv million i overskud, for forældrene ville smutte, hvis de syntes, det var ringe. Hun køber klogere ind, hun har pedeller ansat, og jeg tænker, hun driver klogere virksomhed, fordi hun er tættere på, siger Britta Bendix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce