Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jager drømmen i USA engang til

Lars Holm er kørt rundt i det dybe syden og har opkøbt amerikanske perler. Og ligesom i Danmark skal man give hånd på handlen. Foto: Privat
- USA har alt. Det bedste og det værste, siger Lars Holm, der har købt et hotel i Florida. Igen.

Fascineret: Der er ting, man ikke sådan bliver færdig med, selvom døren er blevet lukket, og nøglerne er afleveret til den nye ejer. Sådan har Lars Holm det. I tre år ejede og drev han Hotel Tropicaire i Fort Lauderdale by The Sea. Og en god halv times kørsel nord derfra indrettede resten af familien sig med skolegang, hverdage og citroner i haven.

- Vi ville som familie opleve noget nyt sammen, blive udfordrede på godt og ondt. Og det blev vi og i de tre år, vi var der, fik vi øjnene op for, at et samfund kan fungere på forskellige måder. Der er ikke en sandhed omkring, hvad der er godt og skidt, har jeg fået lært, siger Holm.

Annonce

Midt om natten

En ting, han har hæftet sig ved, er, at vi danskere er godtroende af natur. Vi har ikke på fornemmelsen, at nogle er ude på at snyde os.

- Det lærte jeg så på den hårde måde, at nogle mennesker er. I begyndelsen kunne jeg godt give husleje-udsættelse til nogle af mine gæster. Men når man så står op en onsdag morgen og ser, at de er smuttet i løbet af natten, så føler man sig dum og naiv. Men der er jo en grund til, at folk gør, som de gør. Der er virkeligt fattige mennesker i det land. Så jeg har lært, at gæster kun kommer ind mod forudbetaling, siger han.

Familien flyttede tilbage til Esbjerg, og nu er ungerne godt i vej. En læser psykologi, en skal læse medicin, mens knægten Christian bliver færdig som tømrer næste forår.

Og med ungerne ude af lejligheden på Nygårdsvej begyndte drømmen og tanken om at få sig et hotel i Florida igen at bundfælde sig. Holm havde holdt den amerikanske forbindelse ved lige. Sammen med en amerikansk bekendt har han kørt rundt i sydstaterne og har kørt ad grusveje og omveje ind til folk, der lige havde den truck, som Holm kunne få sat i stand og solgt videre her i Europa.

- Ude på landet har jeg mødt de flinkeste mennesker, der gerne ville vide, hvad vi egentlig lavede der. Derovre er reglerne sådan, at man giver sælgeren pengene, og så beholder han bilen i fjorten dage, hvorefter der kommer en transporter og henter bilen. Selvom jeg var taget hjem til Danmark, er jeg aldrig blevet snydt af nogen. Også selvom de ikke havde mange penge og boede i en campingvogn. Tværtimod, siger han.

Annonce

Slog til

Da Holm i første omgang søgte sin amerikanske hoteldrøm, var der et andet hotel, han egentlig mere havde kig på, men forskellige omstændigheder gjorde, at det ikke blev til noget. Men først på året fik han at vide, at nu var hotellet til salg, men så kom der lige noget corona indover, og han trak følehornene til sig, men sidenhen har han fra bekendte i hotelbranchen fundet ud af, at nu kommer kunderne igen, og at man tager de hensyn med afspritning og mundbind, som man nu kan gøre for at sikre sig, og så blev der handlet.

I næste uge drager han sammen med hustruen Henriette til Florida. Han skal blive der til cirka marts i første omgang, mens fruen drager hjem i december.

- Jeg har ansat en manager, der skal tage sig af det daglige, og så vil jeg tage derover fire-fem gange om året og være med til den daglige drift. Jeg har den glæde, at flere af mine gæster fra det gamle hotel, der faktisk ligger på den anden side af vejen, har booket plads hos mig, så jeg er fuld af fortrøstning, siger Holm, der godt ved, at det ikke bare bliver rosenrødt.

- Jeg har lært, at man skal arbejde hårdt og målrettet, og gør man det, så er USA et fantastisk sted at være. Det land har det hele. Det bedste og det værste, siger den nybagte hoteldirektør.


Vi danskere er godtroende og tænker ikke på at nogle vil snyde os. Det er der så nogen, der gerne vil

Lars Holm, nybagt hotelejer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce