Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jasmin vil give ungdommen en stemme i byrådet

Jasmin Lykke går på Rybners og stiller op for De Radikale ved det kommende kommunalvalg. Foto: Tue Sørensen
Jasmin Lykke er blot 19 år, og hun vil være de unges repræsentant i byrådet.

Valg: Hvis Jasmin Lykke gjorde som sin mor og far, så ville hun sætte et mere borgerligt kryds til det kommende kommunalvalg. Jasmin Lykke er dog helt sin egen, og den blot 19-årige gymnasieelev stiller op til det kommende kommunalvalg for Radikale Venstre.

Selvom hun ikke stemmer som sine forældre, så har hun selvfølgelig en hel masse med sig hjemmefra.

- Det er vigtigt at følge med i, hvad der sker rundt omkring os, og jeg har lært hjemmefra, at man skal stille sig lidt kritisk over for, hvad man hører, så jeg tror, mine forældre er stolte af mig, selvom de synes, det er lidt sjovt, at jeg er radikal, når de begge er mere borgerlige, siger Jasmin Lykke.

Det var først i oktober sidste år, hun meldte sig ind i partiet, og snart står hun overfor valgkamp med valgplakater, uddeling af flyers og debatter. Det er gået hurtigt, men Jasmin Lykke glæder sig.

- Jeg tror, det bliver en stor læringsoplevelse, og jeg håber da på, at det bare bliver en mega god valgkamp.


Jeg savner, at man har et sted at være, så det ikke altid er derhjemme, man skal lave lektier eller mødes med vennerne. Det skal være nogle rammer, der ikke altid involverer druk og alkohol. Det er de større byer bedre til at skabe.

Jasmin Lykke, byrådskandidat


Mærkesager

Til den tid vil hun bruge kræfterne på at fortælle om sine mærkesager.

- Jeg synes ikke, vi unge bliver hørt i Esbjerg. Der mangler noget på unge-området, og vi er heller ikke gode nok i den grønne omstilling, siger Jasmin Lykke, der altså ikke blot vil repræsentere de radikale, hvis hun kommer i byrådet.

- Jeg vil helt klart være de unges stemme. Et byråd repræsenterer jo byen, og en stor del af byen er unge mennesker. Der mangler helt sikkert nogle unge mennesker derinde i byrådssalen, siger hun og uddyber:

- Der er mange unge, der synes, Esbjerg er kedelig, og de tager til Aarhus, Odense eller København, så snart de får muligheden. Jeg synes, det er ærgerligt. Så jeg tænker, der skal skabes nogle aktiviteter. Jeg savner, at man har et sted at være, så det ikke altid er derhjemme, man skal lave lektier eller mødes med vennerne. Det skal være nogle rammer, der ikke altid involverer druk og alkohol. Det er de større byer bedre til at skabe, siger Jasmin Lykke.

Den tidligere svømmepige, der måtte stoppe karrieren i vandet på grund af skader, holder sig blandt andet i gang med affaldsindsamling, og netop det grønne tema vil hun også kæmpe for, hvis hun kommer i byrådet.

- Jeg er også en del af klimarådet på Rybners, hvor vi prøver at gøre en forskel for klimaet. Også der synes jeg, der skulle gøres mere fra byrådets side, siger den unge politiker, der også går på den samfundsfaglige stx-linje på Rybners.

Endnu en ny kandidat

Udover Jasmin Lykke består de radikales hold af spidskandidat Anne Marie Geisler Andersen, Anders Toft Andersen, Oluf Dragsbo, Tim Rørstrøm samt den 29-årige Katrine Pedersen, der ligesom Jasmin er ny på listen. Katrine Pedersen er uddannet cand. scient. pol fra SDU. I juni 2018 blev hun ansat ved ministerbetjeningen i Skattestyrelsen. Hun har boet i Ribe med sin kæreste siden maj 2019, og de fik i efteråret 2020 deres søn Sigurd. Hun har tidligere været opstillet i Aarhus for Radikale Venstre. Hendes interesseområdet er teknik/miljø og lokal udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce