Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jazzklubber sigter efter festival i Esbjerg

Jazz er populært. Også blandt unge. Nu er alle byens jazzklubber fælles om et forsøg på at give Esbjerg sin egen jazzfestival næste år - Esbjerg Jazzfestival.
Esbjerg skal blive til Jazzbjerg med fire dages jazzfestival en gang til næste år.

Kultur: En gang på den anden side af corona-nedlukningerne kommer kulturlivet i Esbjerg i omdrejninger igen med livemusik og publikum, der nyder musikken i virkeligheden i stedet for på en skærm og i hørebøffer.

Oven i alle de kendte musikoplevelser, musikfans har at glæde sig til, får Esbjerg formentlig også en helt ny kulturbegivenhed i form af en jazzfestival, som over fire dage gør Esbjerg til Jazzbjerg med en vifte af store og små jazzarrangementer.

Bag ønsket og ambitionen står byens tre jazzklubber - Sydvestjysk Jazzklub, Jazz Esbjerg og Dronning Louises Jazzklub, som lige nu er midt arbejdet med at etablere den selvstændige forening, der skal stå bag Esbjerg Jazzfestival.

Annonce

- Vi håber at være klar med den første udgave af Esbjerg Jazzfestival i begyndelsen af 2022. I første omgang styrer vi efter jazz i fire dage fra torsdag til søndag i uge syv næste år, siger Grethe Erichsen Johnsen på vegne af parterne bag festivalplanerne.


I første omgang styrer vi efter jazz i fire dage fra torsdag til søndag i uge syv næste år.

Grete Erihsen Johnsen


Ideen er en jazzfestival med et bredt repertoire, og for jazzklubberne er det vigtigt, at også Syddansk Musikkonservatorium og Esbjerg Kulturskole inddrages, så byens musikalske vækstlag bliver en del af festivalen.

På samme måde er det planen, at også byens to store spillesteder Tobakken og Musikhuset Esbjerg skal involveres. Det er sådan set allerede ved at ske i form af samtaler om, hvordan de store spillesteder kan forsøge at koordinere deres kommende jazzarrangementer med datoerne for Esbjerg Jazzfestival næste år.

- Indtil videre er det vores mål, at Esbjerg Jazzfestival skal gennemføre 12-15 programsatte arrangementer med billetsalg. De arrangementer fordeles formentlig mellem jazzklubberne, kulturskolen, konservatoriet og de store spillesteder. Og så skal der også være en række arrangementer uden entre på værtshuse og andre steder, siger Grethe Erichsen Johnsen.

Styregruppe skal på plads

Torsdag er der digitalt møde for medlemmerne af den arbejdsgruppe, der foreløbig står bag Esbjerg Jazzfestival. Det er meningen, at der skal nedsættes en egentlig styregruppe og et programudvalg. De skal få styr på dels den nødvendige økonomi for i hvert fald to udgaver af Esbjerg Jazzfestival, dels det programmæssige ambitionsniveau for den første udgave af Esbjerg Jazzfestival.

- Økonomisk bliver festivalens grundlag en kombination af billetsalg og salgsindtægter i forbindelse med arrangementerne kombineret med støtte fra sponsorer og fonde. Et egentligt budget er endnu ikke på plads, men det bliver der arbejdet på, siger Grethe Erichsen Johnsen.

Godt med mere jazz i kommunen

Repræsentanter for Ribe Jazzfestival har været til møde med folkene bag planerne om Esbjerg Jazzfestival. De to festivals kolliderer ikke kalendermæssigt, så Ribe Jazzfestival har tilbudt at hjælpe med råd og vejledning. En jazzfestival i Esbjerg kan kun gavne jazzmusikken i hele kommunen. Det er holdningen i Ribes jazzmiljø.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Ugeavisen Esbjerg

Byrådets kvinder er stadig i undertal

Annonce