Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg ville stå med hjertet i halsen hver dag

Esbjerg vil gerne have storbykvalitet, men morgentrafikken omkring Boldesager Skole vil politikerne gerne undvære. Foto: Tue Sørensen
En gruppe politikere tog på tur i morgentrafikken omkring Boldesager Skole. Og noget skal gøres, var de enige om.
Annonce

Der er et lille helleanlæg midt på Strandby Kirkevej. Cykler, knallerter og biler drøner forbi. Så går trafikken i stå - bremset af vejarbejde. - Forestil jer et lille barn, der skal over her. Der kommer cykler, og vi har så mange lastbiler, siger Line Britt Madsen.
Hun er mor og har stillet sig i spidsen for en gruppe, der kæmper for bedre trafikale forhold omkring Boldesager skole. Det er en morgen, og myldretid er det helt passende ord om tilstanden. En gruppe politikere får det at se med egne øjne. Mussa Utto og Nini Oken er der fra Socialdemokraterne, MayBritt Andrea Andersen fra Konservative, Radikales Anne Marie Geisler, SF’s Diana Mose Olsen og Dansk Folkepartis Susanne Dyreborg.
Anne Marie Geisler Andersen vover sig ud mod helleanlægget med sin cykel. - Pas på, råber Diana Mose Olsen.

Annonce

Den største usikkerhed

Og det gør Anne Marie Geisler Andersen, men politikerne får de trafikale problemer helt tæt på denne morgen. Skolebestyrelsesformand Michael Tangaa peger på trafikændringer i Storegade. De har sendt flere biler ad Str. Kirkevej, mener han. - Jeg håber, der kommer en plan for, hvordan vores børn kan komme sikkert i skole. Nørrebrogade er også et problem, men det er Str. Kirkevej, der skaber den største usikkerhed, siger han.
Et kæmpe problem Han vil helst ikke komme med løsningsforslag, så forældrene og beboerne har fokuseret på at pege på problemerne.
Politikerne, der er på tur i morgentrafikken, har heller ikke løsningen, men de er enige om, at der skal gøres noget.

- Det er lidt ærgerligt, at vi ikke har mere ensrettede forhold for vores skoleveje, siger Nini Oken (S).

Annonce

En vej til byen

Men mens nogle taler om at lukke Nørrebrogade af ind mod byen, så mener Susanne Dyreborg (DF), at det er for langt at gå.

- Vi bliver nødt til at tænke på, at borgerne skal kunne komme ind til byen, men det er klart, at trafikken omkring Boldesager Skole er et kæmpe problem. Man må kunne lægge nogle begrænsninger på trafikken, siger hun.

Når børnene skal i skole, holder bilerne i kø på Strandby Kirkevej. Foto: Tue Sørensen

May-Britt Andrea Andersen er både Konservatives repræsentant i byrådet og mor til to.

- Jeg ville da stå med hjertet i halsen hver dag, hvis jeg skulle sende mine børn på cykel her, konstaterer hun.
Og Anne Marie Geisler Andersen (R) er enig.

- Hvorfor er der så mange, der cykler i København, hvor der er så mange biler. Det er fordi, der er cykelstier, og fordi man gør noget for de bløde trafikanter, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce