Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Selfies med Jesper Jensen er altid populære. Nu er han Årets Esbjergenser 2021. Foto: Tue Sørensen
Det gør Jesper Jensen glad at være kåret som Årets Esbjergenser 2021 for sit trænerarbejde, men han deler gerne æren: - Mange andre har andel i håndboldsuccesen.

Om ham: Jesper Jensen har foreningslivet under huden. Det fik han som barn i Aarhus, hvor han oprindeligt kommer fra. Siden har han også fået Esbjerg under huden. Det kom byen, da han rykkede til Esbjerg som spiller i midten af 90'erne, hvor han også mødte sin kone, Lotte Håndbæk, som han i dag har tre børn med.

- Lotte er en hjemmefødning og har familie her. Esbjerg er også blevet min by. Familiens by. Det bliver den ved med at være. Jeg kan ikke forestille mig andet, siger Jesper Jensen, der i sin karriere som både spiller og træner har haft tilbud og muligheder andre steder, men han har holdt fast i Esbjerg.

Det er herfra hans verden går nu, og derfor skulle jobbet som landstræner heller ikke blive til noget på bekostning af klubtrænerjobbet i Team Esbjerg.

Annonce

Han er god til begge trænerjobs. Det siger alle, der har forstand på det. Og det tænkte også den norske verdensstjerne Nora Mørk, hvis far selv henvendte sig til Team Esbjerg for at høre, om hun kunne få plads på holdet i den kommende sæson. At spille i Esbjerg med Jesper Jensen som træner var et trækplaster for Nora Mørk, og det er det også for andre topspillere i både danske og udenlandske klubber.

Den respekt og anerkendelse, Jesper Jensens arbejde i Team Esbjerg og for landsholdet nyder nationalt og internationalt, smitter af på Esbjerg og er en grund til, at Jesper Jensen nu kan kalde sig Årets Esbjergenser 2021.

- Det er stort for mig at blive Årets Esbjergenser, og det er en fornem æresvæg at komme med på. Jeg har set de navne, der er på væggen. Det er en ære for mig at komme med der, og jeg er glad for den anerkendelse, titlen som Årets Esbjergenser er udtryk for. Men vi er mange bag succesen i Team Esbjerg, og der er også mange bag landsholdet, jeg gerne vil dele anerkendelsen med, siger Jesper Jensen.

Vi er sammen om det

Med sine rødder i foreningslivet ved han godt, at en klub som Team Esbjerg er helt afhængig af sine mange frivillige hjælpere, sine få ansatte, det trofaste publikum og de loyale sponsorer.

- Vi er sammen om Team Esbjerg. Klublivet er næsten familiært, og jeg kan godt lide, at det er sådan. Det har både en særlig tradition og en særlig værdi, at sammenholdet er så tæt, og at vi alle hjælper hinanden, siger Jesper Jensen.

Mandag blev han kaldt ind til et møde med Team Esbjergs direktør H.C. Warrer på Team Esbjergs kontor i Blue Water Dokken, og selvom Jesper Jensen faktisk ikke rigtig havde tid, stillede han op. Mødet var imidlertid med Ugeavisen Esbjerg, som overraskede Jesper Jensen med blomster og beskeden om kåringen til Årets Esbjergenser 2021. Bagefter gik avisens fotograf med Jesper Jensen ned i selve hallen for at tage et par billeder. På banen var små håndboldpiger i gang med træningen, men da de så Jesper Jensen, ville nogle af dem gerne have et par selfies. Jesper Jensen tog sig venligt og smilende tid til alle dem, der ville have et billede.

Annonce

Baggrund

Jesper Jensen har været træner i Team Esbjerg siden 2017 og landstræner siden marts 2020. Som spiller nåede han 120 landskampe og scorede i alt 238 mål. Han har som landsholdsspiller været med til at vinde EM-guld i 2008, EM-bronze i 2006 og VM-bronze i 2007. Fra 1996 til 2000 var han aktiv i Esbjerg. I årene 2000 til 2013 var han en nøglespiller for Skjern. Sit første trænerjob fik han i Vejen, siden var han træner i Aalborg, inden han tiltrådte i Team Esbjerg.

Jeg er glad for den anerkendelse, titlen som Årets Esbjergenser er udtryk for. Men vi er mange bag succesen i Team Esbjerg, og der er også mange bag landsholdet, jeg gerne vil dele anerkendelsen med.

Jesper Jensen, Årets Esbjergenser 2021.

Om titlen som Årets Esbjergenser

Titlen som Årets Esbjergenser er en anerkendelse til en borger, der med sine evner, ideer og handlinger har gjort Esbjerg til et bedre sted at være for esbjergenserne. Der kan være tale om en enkeltstående bedrift, handling eller succes til gavn og glæde for Esbjerg og mange esbjergensere. Der kan også være tale om et årelangt virke eller ligefrem et livsværk af stor betydning for byen og byens borgere. Det er et plus, hvis en kandidats bedrift også har været med til at profilere og skabe respekt om Esbjerg nationalt og internationalt, men det er ikke en betingelse for at komme på tale som Årets Esbjergenser. Titlen som Årets Esbjergenser er personlig og tildeles ikke grupper, hold, firmaer, organisationer eller institutioner. Man kan kun blive Årets Esbjergenser èn gang, men æren har man hele livet.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Annonce