Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jura er kun et skridt på vejen

Education Esbjergs sekretariatsleder Erling Petersson glæder sig over, at Esbjerg får en jurauddannelse til byen. Foto: Tue Sørensen
Man må godt knytte en næve og udbryde et lille ”ja tak” på Esbjergs vegne, men flere uddannelser skal til Esbjerg end den nye jurauddannelse, hvis byen skal lykkes som studieby, lyder det fra Education Esbjerg-leder.

Studieby: Og selvom intet var som det plejede, og selvom der ikke måtte danses i samlet flok, så sprang studenterne ud på Torvet. Her stod Erling Petersson, den tidligere rektor på Esbjerg Gymnasium, og fik et kig på de sidste elever fra hans rektortid, og han glædede sig. Han glædede sig også, fordi de elever fremover får endnu en mulighed for at blive i Esbjerg. Byen får nemlig den længe efterspurgte jurauddannelse til byen.

- Der er al mulig grund til at være glad for at den er kommet, men samtidig er det kun første skridt. Esbjerg skal have flere uddannelser, for Sydvestjylland og Esbjerg har et massivt efterslæb af højtuddannede, som virksomhederne skriger på. Så vil man rykke Esbjerg og Sydvestjylland og gøre det til en del af et Danmark i balance er der ingen tvivl om, at det er det, der skal til, siger Erling Petersson, der i dag er leder af sekretariatet i Education Esbjerg, som blandt andet har til formål at få flere uddannelser til Esbjerg.

Behovsanalyse

Netop derfor lavede Education Esbjerg i foråret en undersøgelse af uddannelsesbehovet i Esbjerg.

120 virksomhedsledere blev spurgt: ”Hvilke uddannelser er der behov for, hvis virksomhederne skal have dækket behovet for kvalificeret arbejdskraft?”

Og elever fra byens gymnasiale ungdomsuddannelser blev spurgt: ”Hvilke nye uddannelser skal der være i Esbjerg, hvis flere unge skal vælge Esbjerg som studieby?”

- Jura og medicin er to af ønskeuddannelserne, men psykologi er en anden ønskeuddannelse for de unge. Rigtig mange ønsker desuden, at der er en kandidat i økonomi. I øjeblikket, hvor der kun er en bachelor, må man tage til Aarhus eller en anden større universitetsby for at læse videre. Det er ikke rimeligt. En uddannelse omkring it-softwareudvikling efterspørges både af de unge og af virksomhederne, forklarer Erling Petersson om undersøgelsen og understreger vigtigheden af, at Esbjerg vælger sine kampe med omhu.


Vi taler om at vi skal have en større vifte af uddannelser til byen, hvis Danmarks femtestørste by skal være en del af et Danmark i balance. Nu er vi rykket det første trin, og nu skal vi videre med flere relevante uddannelser til Esbjerg.

Erling Petersson, Education Esbjerg


Det er nemlig ikke blot vigtigt at få nye uddannelser til byen, som de unge har lyst til at tage, det er lige så vigtigt, at der er en direkte forbindelse mellem uddannelse og den arbejdskraft, der efterspørges i byen.

- Det betyder alt. For der er jo også politisk meldt ud, at det er vigtigt, at de uddannelser, der skal udflyttes, er levedygtige. Så det vil sige, det både skal være uddannelser, der er beskæftigelse i og uddannelser, som de unge vil søge, siger Erling Petersson.

Det første skridt er altså taget med både medicin og jura i Esbjerg, men nye uddannelser i sig selv gør det ikke alene, understreger Erling Petersson. Det handler både om, at de nye uddannelser i Esbjerg får skabt deres egen profil, så de unge kan se hvorfor de skal læse medicin i Esbjerg i stedet for i Aarhus eller jura i Esbjerg i stedet for i Odense. Det handler også om Esbjergs profil som studieby.

- Der er ingen tvivl om, at studiemiljøer betyder rigtig meget, og som en mindre storby har Esbjerg muligheden for at arbejde med nærhed, så man skaber miljøer, hvor man i højere grad tager hånd om hinanden. Esbjerg har også brug for at der sker meget mere på tværs af uddannelserne. Kongekampen er en tradition, men der skal mere til, siger Erling Petersson.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce