Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kaj has left kælderen

Kaj Schmidt med kost i EfBs omklædningsrum sammen med Halsti og Højbjerg. Tegningen var en gave fra spillerne. Den er tegnet af den franske tegner Alex Balan, som også tegner for Disney.  Foto: Tue Sørensen
Kaj Schmidt har vasket sin sidste spillertrøje, målt den sidste ph-værdi i spaen og afleveret nøglen til kælderen i EfB. Efter 25 år år som udstyrsansvarlig er det slut.
Annonce

Kaj Schmidt har været der i alle shortslængder, taget elevatorturen op og ned med holdet og haft 15 trænere og nul sygedage de sidste ti år. Men efter 25 år som udstyrsansvarlig i EfB er det slut. Torsdag afleverede 65-årige Kaj nøglen til kælderen.

I lejligheden hjemme hos Kaj på Nygårdsvej står fyldte kurve med lækkerier og en spillertrøje med "Schmidt" på ryggen. Afskedsgaver fra klubben og spillerne, for hvem Kaj Schmidt har været "vaskekone" og ven. Han har sørget for, at kælderen med omklædningsrum, spabad, udebaneomklædning, vaskerum, kontorer, massagerum, støvlerum og alt det andet spiller, og at spillerne i EfB er rene og pæne og i nyvasket tøj, når de løber på banen til kamp og til træning. Også trænerstaben. Men Kaj har ikke bare været praktisk, han har også været empatisk. Og det ses helt tydeligt på beskederne, som spillerne har skrevet på spillertrøjen til Kaj. "Tak for alt, vi ses på Dowdi", har Lungi skrevet. "Tak for dit gode humør", har Søren Reese skrevet. "Manden der har styr på alt", Jonas Mortensen, "You don't need to wait for me anymore", Franz Brorsson, "Jeg skrev denne trøje under gratis", Joni Kauko, "Tak for tålmodigheden i spaen - 25+26", Jeppe Brinch og Mathias Kristensen. Flere steder har spillere skrevet, at de kommer til at savne Kaj. Han kommer også til at savne dem.


Det har været vemodigt at gøre alting for sidste gang, men man skal jo stoppe på et eller andet tidspunkt.

Kaj Schmidt


Hver tirsdag morgen i otte uger er spillere, trænere, fysioterapeut, sportschef holdleder, klubbens buschauffør på udebaneture og Kaj blevet corona-testet. Men Kaj og spillere glemt alt om corona, da de skulle sige farvel til hinanden.

Annonce

Bødekassen i gave

- Klubben og kælderen har jo været mit andet hjem i mange år. Det har været vemodigt at gøre alting for sidste gang, men man skal jo stoppe på et eller andet tidspunkt, og jeg fylder 66 i den her uge, siger Kaj Schmidt.

Fra spillerne fik Kaj også en indrammet tegning, tegnet af den franske kunstner Alex Balan. Det forestiller Kaj, Markus Halsti og Jeppe Højbjerg. Kaj holder hovedet oppe på Jeppe, som han har gjort det mange gange i overført betydning efter kampe. Og så fik Kaj hele bødekassen.  Den, som spillerne smider penge i, når de ikke har ryddet op efter sig i omklædningsrummet, når de har glemt deres tøj, og når de ikke har vasket sig, før de hopper i spaen. Den slags.

Nu har Kaj forladt kælderen, og en ny udstyrsansvarlig er ansat. René Christiansen hedder han. Han er U19-ligatræner, men vil ikke være træner mere. Så nu er han en ny Kaj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce