Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kathrine overtager Osteklokken

Kathrine havde engang kælenavnet "Oste-Kathrine". Hun arbejdede i syv år i "Helges Ost" i København, og når hun direkte fra arbejde tog ud og fik drinks med veninderne, lugtede hun lidt af ost. Men det er okay, for Kathrine elsker ost så meget, at hun fra september ejer sin egen ostebutik i Torvegade. Foto: Niels Husted
Når 34-årige Kathrine Bruun overtager Osteklokken i Torvegade, bliver meget anderledes i den gamle ostebutik. Nyt navn, fransk bistro-stil og hjemmelavet pizzadej og kager.
Annonce

Ost jeg vil have ost: Hjemme på Kathrine Bruuns køkkenbord i huset i Gormsgade står en surdej og arbejder. Den er et forsøg.

Og måske bliver det en ny generation af surdejen på Kathrines køkkenbord, der midt i september bliver solgt i ostebutikken i Torvegade som dejen i et pizza-kit. Pizzatoppings kan kunderne selv vælge i butikken og købe med hjem.

Midt i september åbner 34-årige Kathrine Bruun nemlig ostebutikken "Ost" i lokalerne, som siden 1979 har heddet Osteklokken. Hun har lejet sig ind og købt det af varelageret, som hun var interesseret i at overtage, og hun er i kontakt med lokale producenter af pølser og ost, som hun gerne vil føre i sin butik.

Det bliver en anden butik end den, der er i dag. Kathrines ostebutik bliver med hvide metrofliser på bagvæggen, lyseblå vægge og et bord, hvor kunderne kan sidde og nyde en let anretning og efter planen også et glas vin. Lidt fransk bistro-stil.

- Jeg er nødt til at være mig, jeg er nødt til at kunne sige, at det her er min ostebutik, siger hun.

Annonce

Gammel mand inde i munden

Kathrine Bruun er gift med Troels, som er ingeniør hos Rambøll. De har to børn. Jens på fire og Evi på et år. Mor og far blev kærester, da de gik i gymnasiet på Esbjerg Statsskole. Efter gymnasiet arbejdede Kathrine i Osteklokken i Torvegade for at tjene penge til en rejse, og i  2008 flyttede hun til København. Det samme gjorde en stor gymnasie-venneflok på 25. Kathrine fik arbejde hos "Helges Ost" på Værnedamsvej og var ansat i syv år, også mens hun læste til sygeplejerske. I fem år arbejdede hun som hjemmesygeplejerske på Nørrebro og blev koordinerende sygeplejerske, og det var det job, Kathrine sagde op for i april at vende hjem til Esbjerg, til mor og far i barndomshjemmet i Torvegade, til et nyt hjem med Troels og børnene i Gormsgade - og til Osteklokken.


Mange af vores venner er også flyttet tilbage til Esbjerg. Vi er en hel flok faktisk. Jeg ventede barn nummer to, så jeg havde endnu større trang til at komme hjem og være tæt på familien. Jeg vil gerne have, vores børn får et tæt forhold til deres bedsteforældre.

Kathrine Bruun


- Jeg er vokset op i Torvegade, den gade har så mange kvaliteter, så jeg vidste, at det var Osteklokken, jeg ville overtage. "Ost" får samme udvalg som Osteklokken og meget mere. Der kommer til at være anderledes oste, for jeg håber at kunne udfordre esbjergenserne lidt, og der bliver charcuteri med gode lokale pølser. Og gode vine selvfølgelig. Det bliver mere en delikatessebutik end bare en ostebutik, og så vil jeg sælge convenient - tapas-anretningerne til to personer. Jeg drømmer også om at sælge hjemmebagte kager, jeg vil nemlig gerne producere så meget som muligt selv, siger Kathrine.

Hun elsker selv ost. Mad. Også at lave mad. Hendes yndlingsost er blåskimmelost og gerne en, der smager af noget.

- Jeg har altid følt, at jeg er en gammel mand inde i munden, siger Kathrine.

Når folk siger til hende, at de ikke kan lide ost, siger hun, det tror jeg ikke på.

- Oste kan smage af karamel, af salt, den kan smage sødt og syrligt. Jeg skal nok finde en ost, de kan lide. Og selvfølgelig kan man få lov til at smage på osten, når man handler i Ost, for det er vigtigt for mig, at kunderne kommer hjem med en ost, de kan lide, siger Kathrine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce