Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kenny tog DM titlen - igen

Den dygtige flisemurer Kenny Bech Bruun, der går på Rybners i Esbjerg, har for andet år vundet DM i Skills. Foto: Tue Sørensen
Kenny Bech Bruun er ikke bare en dygtig murer, han er en exceptionel dygtig flisemurer. Det beviste han igen forleden, hvor han vandt DM i Skills for andet år i træk.

Godt arbejde: Èn ting er at vinde DM i Skills som flisemurer et år. At genvinde titlen året efter er lidt af en bedrift.

Ikke desto mindre er det dét, som 21-årige Kenny Bech Bruun fra Rybners i Esbjerg og Hodde nær Varde har formået, og det er - mildt sagt - overhovedet ikke til at mærke på den beskedne håndværker.

- Jeg vil egentlig hellere hjælpe andre, men når man nu er med, så er det da meget sjovt at vinde, lyder det fra Kenny Bech Bruun.

Annonce

Ja, de store armbevægelser skal man således finde andre steder, for Kenny lader fugeske, passer og alt det andet værktøj tale for sig selv. Og heldigvis for det, for dygtige håndværkere kan vi ikke få nok af.

Når man vinder DM i Skills to gange i træk, er man blandt de dygtige, men det var først omkring 16-års alderen, at Kenny for alvor fandt ud, at han ville være murer, selvom mørtel ellers synes at løbe i blodet på ham.

- Ja både min farfar, far, storebror og fætter er murer. Siden jeg var lille, har jeg også godt kunne lide at rode med værktøj derhjemme, men det var ikke altid, jeg fik lov til det af min far, smiler Kenny, der købte sin egen gård i Faaborg for 2,5 år siden.

- Så er der altid noget, man kan gå og rode med, lyder det fra den kommende murersvend med speciale i fliser, der har tre uger tilbage, inden svendebrevet er helt i hus.

1,5 millimeter fuge

Til DM i Skills i år skulle Kenny lave en niche, hvor den ene side skulle være forår og sol, mens den anden skulle være efterår med nedfaldne blade. Fliserne skulle skæres ud med en glasskærer (vinkelsliber er bandlyst) og herefter knækkes, mens fugerne måtte være maksimalt halvanden millimeter brede hele vejen rundt. Og det var 1,5 millimeter!!!

22 timer havde Kenny og de andre deltagere ved DM i Aalborg, og det var altså Kenny, der endte øverst på skamlen, og foruden æren er han nu direkte kvalificeret til næste års DM i Skills. Laver han hattricket, ja så gælder det VM i Shanghai, hvor der forhåbentlig er larm og tilskuere, som første gang Kenny deltog ved DM i Skills i Bella Centret med over 50.000 tilskuere.

Kenny Bech Bruuns niche fra DM i Skills. Bemærk at stederne med fire forskellige farver er lavet ud af fire forskellige fliser. Foto: Privat

- Der var det en smule fesent i Aalborg, hvor der ikke var ret mange tilskuere på grund af corona, siger Kenny Bech Bruun, der under sin uddannelse har været hos først et Esbjerg-firma, der gik konkurs, og siden hos Axel Poulsen, hvor han har haft en rigtig god læretid.

- Det er en fantastisk læreplads, hvor der en overgang var ti lærlinge. Det viser alt om, at firmaet virkelig gør en indsats for at udlære nye svende, siger Kenny, der en dag drømmer om at blive selvstændig med eget murerfirma, hvor han kan dygtiggøre sig endnu mere indenfor flise specialet.

- Jeg holder af murerfaget, men jeg elsker at arbejde med fliser. Men altså de svære ting, som sildeben, mønstre og så videre. Ikke de der standard badeværelser med en billig fise og dårlig støbt gulv fordi, det skal være så billigt som muligt. Der må gerne være lidt udfordring i det, smiler Kenny, der nu kan kalde sig dobbelt DM-vinder.

Jeg holder af murerfaget, men jeg elsker at arbejde med fliser.

Kenny Bech Bruun

DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Elefanten bag Kenny Bech Bruun har han lavet sammen med en kammerat på skolen. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce