Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kim vil samle Hjerting

Kim Nielsen har overtaget Pub Kaktus i Hjerting Foto: Niels Husted
Kim Nielsen har tabt sit hjerte til Esbjerg. Nu har han overtaget Pub Kaktus i Hjerting, som skal være samlingssted for hele forstaden.

Hyggeligt: Der ligger omkring 7.000 50-ører på bardisken. De er limet fast, så det er altså ikke lige sådan, at man kan vippe dem af og give en omgang til gutterne. Og hvis man stiller skarpt, kan man finde en amerikansk fem cent et sted. Hint: Den ligger cirka midt på disken.

Kim Nielsen har overtaget værtshuset for fire uger siden, og lige så stille lærer han sine kunder at kende, ligesom han indfører nogle småændringer, så stedet passer bedre til hans temperament.

- Jeg har fået malet væggene hvide. De var blevet lidt røggule og var med til at give stedet et lidt dystert præg. Nu er det blevet lyst, og det har hjulpet, ligesom jeg har fået pillet en række af de der fodboldtørklæder ned fra spærene. De var bare så meget støvfangere, og det gider jeg ikke rigtigt have. Nu hænger der nogle enkelte tørklæder derovre, siger han og peger.

Annonce

Ovenover hænger der nogle store halvliters glas, som man kan få sit navn indgraveret i. Altså hvis man har præsteret at drikke fem liter øl på en dag.

Dem er folk glade for, så den tradition fortsætter.

Det er første gang, han prøver kræfter med værtshusbranchen. Op gennem årene har han opholdt sig på den anden side af bardisken. Så han ved, hvad han kan lide, og hvad han skal undgå, siger han, mens vi drikker en kop kaffe og napper en kage til.

Kunst og musik

Nede ved langbordet er der godt gang i snakken. Uden at fornærme nogen, er det ikke forkert at sige, at det er grånende herrer, der diskuterer alt fra politik til sport her ved ti-tiden om morgenen.

Kim Nielsen har talt med flere Hjertingborgere, der aldrig har besøgt stedet før. Men nu lover de at komme engang imellem. Foto: Niels Husted

- Der var mange, der var glade for, at der kom en forpagter, der ville køre stedet videre. For stedet betyder noget for folk i Hjerting men har måske haft ry for at være lidt for meget værtshus. Det skal det også være, men jeg vil gerne udvide med kunstudstillinger for lokale kunstnere, ligesom jeg gerne vil arrangere levende musik mindst en gang om måneden, siger han.

Ugens første dage er der åbent il klokken syv om aftenen, mens der fredag og lørdag gives gas indtil klokken 2 om natten.

Esbjerg har et blomstrende kulturliv og skøn natur lige uden for døren.

Kim Nielsen.

Kim Nielsen arbejdede offshore i mange år og passerede på det tidspunkt kun Esbjerg på vej ud og ind, men efter nogle år blev han ansat på kontoret, og så slog han sig ned i byen. Det resulterede i, at han for to et halvt år siden skrev en opsang til Esbjerg og esbjergenserne.

Den var fuld af lovord om byen, men han skældte også ud på esbjergensernes mindreværd og tendensen til at tale byen ned

-Det forstod jeg bare ikke. Esbjerg har et blomstrende kulturliv og skøn natur lige uden for døren. Det er noget, jeg sætter pris på som tilflytter, og det gør jeg stadigvæk. Så kan jeg være med til, at Kaktus kan blive et samlingssted i den nordlige ende af en dejlig by, så vil det være rart, siger Kim Nielsen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Ugeavisen Esbjerg

Billige bøger i arkivet

Ugeavisen Esbjerg

En nisse kom sejlende

Ugeavisen Esbjerg

Annbritt er landet på fødderne

Ugeavisen Esbjerg

Så er der baaaaasss

Ugeavisen Esbjerg

Jazzfestival i Esbjerg med store og små koncerter

Ugeavisen Esbjerg

Hvad skyldes blodpropper i hjernen hos type 2 diabetikere?

Ugeavisen Esbjerg

Da Esbjerg blev orange

Ugeavisen Esbjerg

Flot titel til Bjarne Nielsen i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Black Friday i city kunne have været bedre besøgt

Ugeavisen Esbjerg

Keld og Hilda og Baileys til kaffen

Ugeavisen Esbjerg

Lykke om ballade i S: Jeg forstår deres skuffelse

Ugeavisen Esbjerg

Nyt brætspil: Nu kan du købe Rundkørslen, Havkatten og Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

DI vil give staten nødbremse mod boligbyggeri på havne

Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Annonce