Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Klar til 3.000 stik om dagen

Vaccinationscentret på Ørnevej 6 er blevet indviet. Forleden var der rundvisning for blandt andre Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark og Danske Regioner. Det er Anne Pultz Lauridsen, leder af Testcenter Sydvestjylland, der viser hende rundt. Foto: Tue Sørensen
Nyt vaccinationscenter i Esbjerg klar på rekordtid. Kapaciteten er op til 3.000 vaccinationer mellem klokken 7 og klokken 23 alle ugens syv dage.

Corona: For få uger siden var Ørnevej 6 i Esbjerg en tom erhvervsbygning. Nu huser adressen et topmoderne vaccinationscenter, som skal sætte skub i vaccinationen af danskere, der gerne vil vaccineres imod Covid-19.

Det nye center er blevet nødvendigt, fordi der ikke længere var plads nok på det eksisterende pode- og vaccinationscenter på Randersvej. I takt med at flere vaccinedoser kommer til landet, skal mange flere forbi, end det er muligt at tage sig af i rammerne på Randersvej. Det problem med kapacitet vil det nye center på Ørnevej virkelig gøre noget ved.

- Vi kan vaccinere op til 3.000 om dagen i vores åbningstid fra klokken 7 morgen til 23 aften, siger Anne Pultz Lauridsen, der er konstitueret som afdelingsbioanalytiker for Testcenter Sydvestjylland, som det nye vaccinecenter hører under.

- Foreløbig er der 50 medarbejdere tilknyttet Ørnevej, men det antal vil stige til omkring 90,  når der er vaccinedoser nok til, at centret kan køre på fuld styrke, forklarer hun under en lukket rundvisning, som regionsrådsformand Stepanie Lose var med til ved den officielle åbning forleden.


Alle, der har været med til dette, har ydet en flot indsats med en opgave, vi for et år siden ikke havde forestillet os at stå i nu.

Stephanie Lose, formand Region Syddanmark


Stephanie Lose roste med rette den logistiske præstation, der ligger bag den hurtige etablering af vaccinecentret på Ørnevej.

- Det viser virkelig, at når man skal, så kan vi. Alle, der har været med til dette, har ydet en flot indsats med en opgave, vi for et år siden ikke havde forestillet os at stå i nu. Alle har taget det på sig som en samfundsopgave. Der har været brug for alle fagligheder på tværs af både offentlige sektorer og private brancher for at få opgaven med det nye vaccinationscenter i Esbjerg løst. Og det er opgaven blevet på imponerende vis, lød rosen fra Stephanie Lose.

Annonce

Fra flere kommuner

Det nye vaccinationscenter på Ørnevej 6 er indrettet med 24 vaccinationsbåse. Folk, som kommer for at blive vaccineret, kan fordeles i flere rækker, mens de venter på komme frem til modtagelsen.  Til folk, der har fået deres stik, er der indrettet en hal med god plads mellem stolene, hvor de lige kan sætte sig og sikre sig, at de ikke får akutte gener af vaccinationen.

Udenfor er der etableret 100 nyopmalede parkeringspladser, som burde række, selvom centret fortrinsvis er beregnet til dem, der kommer kørende for at blive vaccineret. For dem, der ikke kan tage bilen, vil det stadig være muligt at blive vaccineret på Randersvej.

Vaccinationscentret på Ørnevej 6 har en hal, hvor der er god plads mellem stolene. Her skal folk opholde sig en kort stund lige efter vaccination. Billedet er taget ved en rundvisning, hvor der var presse med. Fotografering er ellers ikke tilladt indenfor på centret. Foto: Tue Sørensen

Udover vaccinationscentret vil borgere i Esbjerg, Vejen, Varde, Fanø, Billund og Grindsted i løbet af marts få mulighed for at blive vaccineret ved borgernære pop-up vaccinationsklinikker. En mobil vaccinationstjeneste er også i spil i forhold til særligt udvalgte borgere.

Det er Villemoes Holding ApS, i Esbjerg, der ejer Ørnevej 6.

- Selskabet har udlejet bygningen på meget favorable vilkår og har på den måde også vist samfundssind, lød det fra Jens Hauge Rasmussen, driftschef for det nye vaccinationscenter.

Tæt forbindelse til sygehuset

IT-mæssigt fungerer det nye vaccinationscenter som en afdeling af Sydvestjysk Sygehus, hvorfor sygehusets it- og driftsafdeling har været stærkt involveret i etableringen på Ørnevej 6. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce