Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Klubbens mand sagde farvel

Niels Erik Søndergaard tog afsked med EfB. Den tidligere formand Jørgen L. Jensen kom for at sige farvel. Foto: Tue Sørensen
I fredags sagde Niels Erik Søndergaard farvel til kollegerne i EfB. Nu er han begyndt som talent- og sportschef i AC Horsens.
Annonce

Afsked: I EfB’s gamle klubhus holder den tidligere formand Jørgen L. Jensen tale. Det er fredag eftermiddag, og i klubhuset er også dagens hovedperson Niels Erik Søndergaard. Han siger farvel til kollegerne i EfB snart 40 år efter, at han debuterede på klubbens førstehold.

Jørgen L. Jensens tale skruer tiden tilbage til dengang genrejsningen af EfB begyndte i slutningen af 90’erne. Talen handler om at drømme, om at have en spillerbus og et nyt stadion med overdækkede tribuner. Den handler også om, hvordan formanden dengang headhuntede Niels Erik Søndergaard, der blev klubbens første direktør.

Der er våde øjne i det gamle klubhus, hvor også den tidligere cheftræner Viggo Jensen er kommet for at sige farvel.

Annonce

En hurtig beslutning

I en tid hvor EfB er gået på jagt efter klubbens værdier, er det i det gamle klubhus åbenlyst, at en kulturbærer forlader EfB.

- Vi har lige spist frokost sammen på kontoret, hvor jeg sagde et par ord. Det er ikke nogen hemmelighed, at der var tårer i øjenkrogene. Det er jo kolleger, der har stået mig nær, nogle af dem har jeg selv været med til at ansætte, og nogle af dem har jeg været med til at oplære. Jeg har været så mange år i den her klub, at min identitet nærmest er blevet EfB. Derfor er det meget specielt. Det er et kapitel i min EfB tid, der stopper efter 40 år, fortæller Niels Erik Søndergaard, som efter en rokade i EfB’s akademi blev tilbudt et nyt job uden den samme sportslige indflydelse.

Viggo Jensen og Niels Erik Søndergaard var begge med dengang EfB i 1999 vendte tilbage til toppen af dansk fodbold. Foto: Tue Sørensen

Han takkede nej til jobbet uden at vide, hvor den beslutning førte ham han.

- Det gik mega stærk. I løbet af ti dage, var jeg gået fra, at jeg ikke vidste noget som helst, til at jeg er ansat som sports- og talentchef i Horsens, fortæller Niels Erik Søndergaard.


Jeg vil blive ved med at være blå og hvid og følge klubben.

Niels Erik Søndergaard


Nu skal klubbens mand holde med de gule.

- Jeg blev spurgt om til ansættelsessamtalen, om jeg var så blå og hvid, at jeg ikke kunne flyttes. Det skulle jeg så overbevise nogle mennesker om, at det var jeg ikke. Jeg kender mig selv og min professionalisme, og når jeg på søndag er en del af et nyt setup, er det der, jeg lægger min indsats og går 110 procent ind for det. Selvfølgelig holder jeg så med AC Horsens, men derfor kan jeg jo godt have god sympati for en klub på vestkysten, der spiller i blåt og hvidt, fortæller Niels Erik Søndergaard.

Han har fundet en direkte vej tilbage til superligaen, og han glæder sig til at komme i gang med arbejdet i AC Horsens. Måske finder han en ny Martin Pusic eller Magnus Lekven, som han husker som nogle af sine bedste handler fra dengang, han var sportschef i EfB.

- Det er ekstremt vigtigt for mig, at jeg kan gå ud af døren og sige, jeg har gjort det bedste for, at alt er afleveret ordentligt. Men jeg er jo ikke længere væk end en mail eller et telefonopkald, siger Niels Erik Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce