Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kom i form i kostalden

Det bliver nogle andre, jeg henvender mig til end fitnesscentrene, siger Camilla Højgaard, som den 7. juni åbner sit sted ”Træning på gården”. Foto: Tue Sørensen
I januar købte Camilla Højgaard et stuehus med to længer ude på landet. Nu har hun indrettet træningsrum i den gamle kostald, loungeområde i svinestalden og crossfit på den gamle mødding. Det lugter ikke mere af gylle men af grounding.

Træning: For ikke så længe siden boede Camilla Højgaard på 3. sal i Jernbanegade med de to yngste af sine fire børn og blandingshunden Charlie, men det var ikke det, Camilla drømte om. Hun drømte om at flytte på landet, opleve en morgen som den her med bambi og bambis mor lige udenfor døren, og om at kunne indrette og åbne et sted med personlig træning og bootcamps og coaching midt i naturen med ro og højt til himlen. I januar materialiserede drømmen sig, da den 45-årige Camilla Højgaard lejede sig ind hos Gunner i det røde stuehus med to længer og nabogårde med fantastiske naboer på Sadderupvej 12 ved Korskroen. Hendes to piger på 10 og 11 går stadig på Danmarksgades Skole, men det tager kun et kvarter for mor at hente og bringe dem ad motorvejen.

Og siden januar har Camilla Højgaard knoklet. Hun har spulet og hakket og renset og slebet og malet og skåret de 54 jernbåse til køerne væk med en vinkelsliber og gjort møddingen udenfor fin, og den 7. juni starter åbner hun stedet "Træning på gården" med to bootcamps, holdtræning på små hold og personlig træning og med trx-slyngtræning og kettlebells i kostalden og svinestalden, crossfit med bildæk og traktordæk på den gamle mødding og hyggeområde i "hønseriet". Hun har bevaret bjælkerne, staldvinduerne, fodertrugene og møgrenden, og på væggene hænger de gamle kridttavler med plads til at notere køernes årsudbytte og kvaliteten af komælken. Det ligner ikke noget andet træningscenter noget andet sted.

Overnatning og skovbad

Camilla Højgaard er selv opvokset på landet. I Lyhne. Siden har hun været vidt omkring. Hun er udlært i butik Buksetrolden hos Bent Frandsen, været daglig leder af to idrætscentre, været dagplejer, salgs- og eventkoordinator i Ribe Esbjerg HH og haft egen tøjbutik i Søndervig. Hun certificeret coach fra Sofie Manning, kostvejleder, har udviklet vægttabsforløbet "Kom op af sofaen" med 250 deltagere og har været personlig træner og underviser i cykling, Hiit, aqua fitness, terapi-bolde og funktionel træning. Og Camilla kommer til at bruge det hele under sine forløb på gården. "Træning på gården" skal være et sted, man kan komme og få pulsen op og ro på sindet, og hvor man lære at lave og holde en livsstilsændring og efter træningen nyde en kop kaffe eller juice på gulerod, ingefær og fersken, som hun serverer i gamle flasker med patentlåg i en af lænestolene omkring bålstedet udenfor på solskinsdage og i "hønseriet" på kolde dage. Det skal være et sted, hvor veninder kan komme væk og ud i naturen, og hvor man kan komme selv. Og på sigt har Camilla Højgaard planer om at slå telte op på området, så man kan blive og få holde weekend, at lave forhindringsbane på marken, som Gunner passer, holde meditationer nede ved bækken for enden af marken, og at lave skovbad og servere bobler og nærvær.


Jeg er mere i ro og balance og har meget mere overskud herude i naturen. Det har været som at komme hjem.

Camilla Højgaard


- Jeg har set mange, som har haft svært ved at komme ind i et fitnesscenter. Måske fordi de havde ti kilo for meget, som de gerne ville tabe, og måske fordi  de havde nogle skavanker. Her hos mig er der ikke nogen, der står og kigger. Til den personlige træning er der kun mig, siger Camilla Højgaard og tilføjer:

- Jeg har serviceret alt for meget i mit liv og pleaset andre og skullet passe ind. Og jeg har tænkt over, hvad der er vigtigt for mig, efter at jeg på et tidspunkt fik stress, og at jeg måske med min erfaring kan hjælpe andre, så de slipper for at tage de omveje i livet, som jeg selv har taget. Jeg vil gerne give mine kunder nogle værktøjer, så de ikke behøver at tage den samme omvej. Jeg vil gerne have, at folk efter at have gået hos mig, kommer stærkere ud, både fysisk og mentalt, siger hun.

Hun er allerede i gang med den personlige træning og har kunder fra Esbjerg, Tarm, Varde, Skjern, Fredericia og Andrup. Nogle af dem kender Camilla Højgaard fra fitnessbranchen. Og de, der ikke kender hende, vil møde en energisk og inspirerende træner i en gammel kostald og på en nedlagt mødding.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bagerdatter bestod med ros

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Breakdance får sin egen festival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Fællesskab for de flamboyante

Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Ugeavisen Esbjerg

"Mister Gegenpress" har ikke plads til tøsedrenge

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Esbjerg

Ol på ETAC

Ugeavisen Esbjerg

Entreprenør-gigant køber sig ind i NemByg for 41 millioner

Ugeavisen Esbjerg

50-års jubilæum: Løvenkrands og Strandby tager SGI-afsked mod EfB

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det blev svært at vedligeholde løsere relationer

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Svært at stå op om morgenen med virtuel undervisning

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Uden corona havde jeg ikke oplevet den gensynsglæde

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det hele blev sat på prøve under corona

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg kan tælle traditioner og begivenheder, der faldt til jorden, indtil jeg får gråt hår

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg har lært at være mere åben

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Vi gik glip af gallaen

Ugeavisen Esbjerg

Jens Peder Hansen får sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Corona har forandret helt vildt meget, føler jeg

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg går ud af gymnasiet med en vinderfølelse

Ugeavisen Esbjerg

Træer til evigheden

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen tager form

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Gymnasiet lærer én en del om sig selv

Ugeavisen Esbjerg

Håndværkerbutik gør sig flyveklar på Ørnevej

Annonce