Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Filmanmeldelse: Komedie med kant

The King of Staten Island er en sjov og smuk film, mener ugens anmelder. Foto: Kino.dk
Ugens anmelder er Johnny Poulsen, 41 år, gift og to børn. Arbejder som paramediciner hos Ambulance Syd.
Annonce

Komedie: Min kammerat og jeg elsker virkelig komediefilm - lige fra de platte til de sofistikerede og alt der imellem! Så vi skulle naturligvis se denne.

Lad mig sige med det samme, at jeg mener, at det er en rigtig god og sjov film! Komikken og humoren gennem hele filmen, synes jeg, er fed. Det er absolut ikke fordi, at det der bliver sagt og spillet er ovenud humoristisk - men det er måden, det bliver sagt på sammenholdt med ansigtsmimikkerne og situationerne, der gør, at man får brugt lattermusklerne gennem det meste af filmen.

Foruden at det er en sjov film, så er det også en komediefilm, der indeholder en god, sød og trist historie. Det er historien om en gut i midten af tyverne, stadig hjemmeboende ved sin mor, der ikke rigtig har fundet et fast grundlag eller har planer for fremtiden.

Det bliver tydeligere gennem filmen, at vores hovedperson har nogle problemer og traumer fra sin barndom, som han tydeligvis aldrig har fået bearbejdet. For at beskytte sig selv og sin mor for yderligere bekymringer, så lever han en dagligdag, der vel nok er de færreste misundelsesværdig, omend han selv mener, at han nyder og lever livet.

På et tidspunkt bliver han dog tvunget til at blive voksen samt at få erkendt og bearbejdet sine dæmoner. Hjælpen til denne proces kommer fra en kant, som han nok på ingen måde havde regnet med. Han lærer pludselig om betydningen af sammenhold, fællesskab og åbenhed.

Man kan nok mene, at filmen kan føles en smule langtrukken mod slutningen, samt at der også er den sædvanlige “amerikanisering” i filmen. Men jeg synes, at det er en god, sjov - og ja, lad os bare sige - en smuk film. Den kan klart anbefales at ses.


Komikken og humoren gennem hele filmen, synes jeg, er fed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce