Annonce
Ugeavisen Esbjerg

KOmedien i Marbæk: Borgere føler sig til grin

Annonce

De har brugt timer til borgermøder. De har medvirket i brugerundersøgelser. De følte sig lyttet til. Men da Venstre, Borgerlisten og Dansk Folkeparti præsenterede en ny plan for Marbæk-området, følte de sig bare til grin.

- Det er utroligt så mange gange, at vi har været involveret i møder og brugerundersøgelser og jeg ved ikke hvad. Nu sker der pludselig noget henover hovederne på os, som vi ikke har haft indflydelse på, og det bliver til grin, at vi har brugt så lang tid på det, siger Reni Hatting, der er formand for Cyklistforbundets Esbjerg Afdeling.

Og selvom der i det nye forslag for Marbæk-området er tænkt en sti ind til netop cyklister, så er det ikke godt nok, mener hun:

- Oprindeligt blev vi jo lovet en asfalteret sti på Myrtuevej. Nu er det kørt ned til, at vi kan få en lille smal stenmelssti noget af stykket. Nej tak, det er ikke en ordentlig erstatning, det er at gøre grin med os, siger Reni Hatting.

Tilbage til 80’erne
Også Ella Lambertsen og Niels Peter Sørensen har engageret sig i planerne for Marbæk. De bor begge i området, og de har svært ved at finde fornuft i politikernes genåbning af en række bomme.

- Det er ærgerligt, at man vedtager en plan i 2016, som er en viderudvikling af en plan fra 80’erne, og at man nu dribler det hele tilbage som for 30 år siden og åbner alle de sekundære trafikveje. Man skaber ikke korridorer, hvor bløde trafikanter kan færdes.Der er sket mange ting siden 80’erne, samfundet har jo ændret sig, bare ikke for Venstre, siger Ella Lambertsen.

Det er blandt andet åbningen af Sjelborggårdsvej, der møder kritik.

- Selvfølgelig skal bilerne kunne komme herud, men vi har Myrtuevej, der er rimelig bred, hvor bilerne kan komme forbi hinanden. Nu vil man åbne Sjelborggårdsvej, der er så smal, at man skal være heldig, hvis to biler kan komme forbi hinanden, siger Niels Peter Sørensen.

CITAT: Marbæk er jo et naturområde. Hvis vi skal opleve naturen, skal vi ikke have alle de biler. Værdien af naturoplevelsen bliver dårligere jo flere biler, der kommer.
Susanne Overgaard, bestyrelsesmedlem i Cyklistforbundet Afdeling Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce