Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kommer du ud og klipper?

Frisør Cèsar Eugenio i Stormgade er fortsat lukket på grund af corona-restriktionerne. Foto: Tue Sørensen
Frisørsalonerne er lukkede, men det er stadig tilladt at klippe folk i deres hjem. I Esbjerg er problemet dog ikke stort, mener frisørerne, selvom de jævnligt bliver spurgt.

Saks og kam: Kører du egentlig ud og klipper? Jeg kan også komme hjem til dig? Og hvad siger du til, hvis det er sort?

Folk er ved at være desperate efter en klipning, og det kan også mærkes hos de lokale frisører, selvom de frisører, Ugeavisen Esbjerg har talt med, ikke føler, at det er helt galt endnu.

- Selvfølgelig er der nogle, der har kontaktet os, og vi kan også se på Facebook, at det er noget, som efterspørges. Folk bliver mere og mere desperate, men så mange er det heller ikke. Vi har vel haft 20-25, der har spurgt, men vi gør det ikke, siger Jesper Peña fra Frisør Cèsar Eugenio

Annonce


Der er da nogle, som ringer og spørger, men jeg siger bare, at de må være standhaftige.

Tanja Pedersen, Hårbiksen


Som Jesper Peña påpeger, er det ikke kun via telefonopkald, der efterspørges klipninger. Også i lokale grupper på Facebook dukker spørgsmålet "er der nogen, der kender en frisør, som klipper?" jævnligt op. Reaktionerne er ofte vrede emojis og kommentarer, som formaner, at alle frisører skal holde lukket.

Kan være nødvendigt

Men det skal de faktisk ikke alle sammen. For selvom regeringen lukkede for frisørerne i december, fordi "den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres", er det tilladt for frisørerne at køre ud i folks private hjem for at klippe deres hår. På coronasmitte.dk er der en liste over liberale serviceerhverv, der skal holde lukket. Og her står der:

"Frisørsaloner – dvs. lokaler, hvorfra tjenesteydelsen leveres. Det er således ikke forbudt for frisører at klippe kunder i den enkelte kundes private hjem."

Det er der dog ingen, at de frisører Ugeavisen Esbjerg har talt med, som gør. Men de vil omvendt heller ikke dømme dem, som gør.

-Det er jo ikke særlig smart med de smittekæder, man kan starte. Men nogle kan simpelthen være nødt til det for at overleve, og så længe det ikke er ulovligt, må det være op til den enkelte, siger Jesper Peña, mens Pernille Seested, der er indehaver af Lene International Hairdesign i Sædding Centret, siger:

-Der er nogle, der spørger, om jeg ikke kan komme hjemme og klippe dem, men jeg synes ikke, det er så mange. Og jeg gør det ikke. Men de hjælpepakker vi kan få, de dækker overhovedet ikke det store hul, som der kommer ved at være tvangslukket. Vi får jo ikke alt dækket, så nogle frisører er, ligesom nogle kunder er, også ved at være desperate. Det er jo folks levebrød, det handler om, så jeg vil bestemt ikke pege fingre af dem, som tager ud og klipper folk.

Annonce

Folk køber sakse

Tanja Pedersen, der ejer frisørsalonen Hårbiksen på Darumvej i Esbjerg, føler heller ikke, at hun bliver kimet ned af kunder, som vil klippes nu og her.

- Jeg har hørt om en del, der gør, men personligt synes jeg ikke, det er så slemt. Der er da nogle, som ringer og spørger, men jeg siger bare, at de må være standhaftige, smiler Tanja Pedersen og fortsætter:

- Jeg kan godt forstå, at dem der er ved miste deres forretning eller har en stor gæld, de klipper deres egne kunder, når de nu lovmæssigt gerne må. Det er ikke noget, jeg bliver sur over. Bliver det helt slemt for mig selv, og det er den eneste måde, jeg kan redde min virksomhed på, så vil jeg også gøre det. Så længe ikke det ikke er ulovligt, kan det blive en mulighed, men jeg håber da ikke, det kommer til det. Jeg vil helst klippe folk i min lille forretning, men vi er altså alle ved at være pressede nu.

Det er der tydeligvis også en hel del danskere, der er. Og noget tyder på, at flere nu tager sagen i egen hånd. Hos Matas sælger man ifølge DR lige nu 85 procent flere frisørsakse end samme tid sidste år.

- Det er gået så stærkt, at vi ikke har kunnet følge med i den voldsomme vækst, så vi har haft udsolgt i flere butikker, siger Alice Wassard, der er indkøbschef i Matas, til mediet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Ugeavisen Esbjerg

Byrådets kvinder er stadig i undertal

Annonce