Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kommunen holder øje med japansk pileurt

Teknik & Byggeudvalget har bedt om, at udbredelsen af den invasive art, japansk pileurt, følges nøje. Derfor registreres alle forekomster nu, så der kan sættes ind, hvis arten er på fremmarch i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune

Nej tak: Japansk pileurt er en af de mest uønskede invasive arter, som har fundet vej til Danmark, da den har vist sig at være særdeles hårdfør, enormt ivrig efter at sprede sig og den tager livet af andre planter, der vokser i nærheden.

Efter ønske fra Teknik og Byggeudvalget bliver alle steder, hvor japansk pileurt vokser nu registreret omhyggeligt og der bliver holdt øje med, hvor meget planten spreder sig på de enkelte steder.

En optælling i 2021 viser, at der i Esbjerg Kommune findes 80 steder, hvor japansk pileurt vokser. Japansk pileurt er allerede begyndt at skyde her i foråret, og hvis man opdager planten i naturen, vil det være en hjælp, hvis man fortæller det til Esbjerg Kommune via appen TIP TAK.

Annonce

Miljøstyrelsen beskriver planten som havende tykke, hule og bambusagtige stængler, foroven rigt grenet og ofte rødlige. Bladene er 5-12 cm lange og bredt ovale. Bladbasis er lige afskåret. Bladene sidder spredt på stænglerne. Den blomstrer fra august til oktober. Blomsterne er cremefarvede og fremkommer i grenede aks.

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce