Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kongsbak er ikke alene om indbrud: Esbjerg Kommune ligger højt i nyeste statistikker

Niels Kongsbak i sit galleri i Kongensgade bag den slagne panserrude. Foto: Tue Sørensen
Esbjerg er med i toppen over virksomhedsindbrud. Galleriejer Niels Kongsbak har taget kampen op mod tyvene.
Annonce

Indbrud: Fire slag har skabt et edderkoppespind af revner i den ene panserrude i Galleri Kongsbaks facade. Først to slag natten til søndag og yderligere to natten til mandag i uge 40.

Men denne gang havde gerningsmændene ikke held med at bryde ind. Havde det ikke været for panserglasset, havde weekenden i forrige uge været en noget nær gengivelse af det hattrick af indbrud, Kongsbak blev udsat for i foråret 2019.

- Det er alligevel frustrerende, og det koster penge i selvrisiko at få skiftet ruden. Mest af alt er det bare skide træls. Jeg håber, de er blevet en erfaring rigere og giver op, fortæller Niels Kongsbak, mens fodgængere i gågaden stopper op og kigger på spindelvævs-ruden.

Annonce

Mange lange fingre

Niels Kongsbak var ikke den eneste, der blev udsat for indbrudsforsøg forrige uge. Der blev i uge 40 anmeldt otte gennemførte eller forsøgte virksomhedsindbrud i Esbjerg Kommune, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Antal virksomhedsindbrud første halvår af 2020

København: 626 (9,9 pr. 10.000 indbyggere)

Aarhus: 453 (12,9 pr. 10.000 indbyggere)

Odense: 234 (11,4 pr. 10.000indbyggere)

Esbjerg: 144 (12,5 pr. 10.000indbyggere)

Aalborg: 123 (5,7 pr. 10.000indbyggere)

Vejle: 103 (8,8 pr. 10.000 indbyggere)

I sidste uge blev kun to virksomhedsindbrud anmeldt, men kigger man på statistikkerne, ligger Esbjerg Kommune højere, end hvad vi burde, taget kommunens indbyggertal i betragtning. Tal fra Danmarks Statistik over første halvår af 2020 viser, at Esbjerg Kommune ligger på en 4. plads, når det gælder det samlede antal virksomhedsindbrud - kun overgået af København-, Aarhus- og Odense Kommune. Men ser man på antal virksomhedsindbrud pr. 10.000 indbyggere, scorer Esbjerg Kommune en solid andenplads, blandt Danmarks største byer.

Annonce

Vi skal agere præventivt

Vicepolitiinspektør Cristian Østergård er leder af forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands politi. Han vurderer, at Niels Kongsbak har gjort gode tiltag, for at sikre sig mod indbrud.

- Det skal være svært at komme ind, og det skal tage tid - og så skal det helst larme, fortæller Christian Østergård og uddyber: Når først tyven er blevet set og måske også tyvens køretøj, så gennemfører de det som regel ikke.

Derfor opfordrer vicepolitiinspektøren til, at man tager kontakt og taler til mistænkelige personer og kontakter politiet på 114, så snart man ser noget mistænkeligt.

Christian Østergård henviser til Sikringsmanualen på politiets hjemmeside. På www.politi.dk kan man under "Rådgivning af virksomheder om sikring" finde yderligere information om, hvordan man bedst forebygger tyveri, indbrud og lignende.

Vicepolitiinspektørens hovedpointe for, hvordan det generelle problem afhjælpes, drejer sig om markedet for de stjålne varer. Hvis man køber tyvegods, er man medvirkende til flere tyverier, forklarer han.


Hvis der ikke er nogen, der køber, er der ikke nogen, der gider stjæle.

Christian Østergaard, Esbjerg Politi.


Budskabet er, at vi som borgere har et stort ansvar for at sikre os, at det vi køber ikke er tyvegods, når vi handler på brugtmarkedet. I den forbindelse har forebyggelsessektionen lavet gode råd til, hvordan man undgår at købe "hælervarer" på nettet.

Find de gode råd på hjemmesiden www.stop-e-hæleri.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce