Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Mussa Utto glæder sig over, at alle unge tilsyneladende begår mindre kriminalitet. Foto: Niels Husted
Både danske og unge med indvandrerbaggrund begår mindre kriminalitet, viser ny rapport.

Politi: Antallet af personer mellem 15 og 29, der er dømt efter straffeloven er faldende. Det viser en undersøgelse lavet af Dansk Viden Center for Integration. Her har man set nærmere på statistik, der er indsamlet mellem 2013 og 2018.

Ser man på tallene på landsplan, var der 4,9 procent af ikke vestlige indvandrere og deres efterkommere, der var blevet dømt for at have overtrådt straffeloven. For personer med dansk oprindelse var det tilsvarende tal på 1,7 procent. I 2018 var tallet for den førstnævnte gruppe på 3,5 procent og for danskere på 1,1 procent.

Der er store regionale forskelle. I Helsingør Kommune er der målt et gennemsnit over de sidste fem år på 6,5 med indvandrer baggrund og 1,5 med dansk baggrund, der har fået en plet på straffeattesten. Det er landets højeste. Den kommune, der har de næstfleste er Fredensborg og her er tallene henholdsvis på seks og en procent.

Annonce

I Jylland er det Haderslev, der har det højeste antal af folk med pletter på straffeattesten, Det har 5,9 af ikke vestlige indvandrere og deres efterkommere, og for personer med dansk oprindelse er tallet på 2 procent.

Glad for tendens

Tallet for Esbjerg er 4,6 procent for folk med indvandrerbaggrund og på 1,7 på folk med dansk baggrund, og kommunen ligger blandt andet under Aabenraa og Sønderborg og på niveau med en række storkøbenhavnske kommuner, der lidt overraskende er blandt dem, der har store boligområder, der optræder på myndighedernes ghettoliste.

For Esbjerg er landets sjette største kommune og har boligområder på disse lister, men alligevel er der andre kommuner, der ikke optræder på disse lister, der har flere straffede end Esbjerg.

Integrationskonsulent Mussa Utto er glad for at se tendensen:

I Esbjerg har myndighederne, skolen og politiet et godt samarbejde. Selvfølgelig er der problemer ind i mellem med forskellige grupperinger, men det er der styr på nu, så jeg glæder mig over det går den rigtige vej. Men vi skal ikke miste fokus og stadigvæk påvirke især de yngste, så de ikke roder sig ud i noget, siger han.

Hele undersøgelsen kan ses på www.videnscenterforintegration.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce