Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kulturministeren håber at deltage i Sønderho-dagen

Kulturminister Joy Mogensen indviede udstillingen Fanø Dagbog, hvor flere lokale repræsentanter fra Fanø deltog i deres dragter på Christiansborg. PR-foto

Kultur: Kulturministeriet bekræfter overfor Ugeavisen Esbjerg, at kulturminister Joy Mogensen arbejder på at få kalenderen til at passe, så hun kan gæste Fanø i forbindelse med årets Sønderho-dag.

Kulturministeren skulle have talt til festdagen sidste år, men måtte aflyse grundet Covid-19. Der arbejdes også på, at kulturministeren sammen med det lokale folketingsmedlem, Anders Kronborg, vil kigge forbi Bomholts gamle sommerhus.

- Jeg håber, at det i år bliver muligt for mig at opleve Sønderho-dagen og se de mønstrede dragter, de blomsterkronede brude og den karakteristiske dans. For det er helt unikt. Dagen skaber glæde, engagement og sammenhold for dem, der er med. Kulturarv er ikke bare noget, vi har på museer. Det er også de levende traditioner som Sønderho-dag, vi skal holde fast i, siger den socialdemokratiske kulturminister, Joy Mogensen.

Fanøudstilling

Det er ikke første gang, at Joy Mogensen hilser på folk fra Fanø. Kulturministeren indviede også udstillingen Fanø Dagbog, som stadig hænger på Anders Kronborgs kontor på Christiansborg.

I forbindelse med åbningen af udstillingen deltog flere lokale repræsentanter fra Fanø, og fanødragten prydede gangene på Christiansborg.

- Jeg er meget glad for den opmærksomhed landets kulturminister har på Fanø, hvor vi har en enestående kulturarv i forbindelse med dans, dragter og musik. Set i den socialdemokratiske partihistorie, så fylder Fanø også, da såvel Kampmann som Bomholt havde sommerhus i Sønderho, og landet også i perioder blev regeret fra Fanø i 60’erne, siger Anders Kronborg, som glæder sig til at vise kulturministeren rundt på Fanø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce