Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunstmuseum gør klar til udvidelse

Kunstmuseet vil lyse natten op med lys-skulpturer. (Ill: Pletarkitektur)
Milliondonation til kunstmuseets nye ansigt.
Annonce

Renovering: Med en donation på to millioner kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, er Esbjerg Kunstmuseum ved at være klar til den første etape af den renovering af skulpturgården, der skal være med til at åbne museet mod byen og omverdenen.

De to millioner kroner er øremærkede til et indkøb af et værk af Olafur Eliasson, der blandt andet har stået bag den berømte ”regnbue” på toppe af kunstmuseet i Aros i Aarhus.

Det er et dobbelt kalejdoskop, der bevirker, at det, man ser igennem det, bliver tvistet og fokuseret på en anden måde, end man ellers ville opfatte objektet. Og det falder meget godt i tråd med de visioner, man i øvrigt har på museet. At det vi ser, ikke altid er det, det giver sig ud for at være – eller i al fald kan opfattes på andre måder end lige det, der først rammer pupillen.

Annonce

Skal spille sammen

Kalejdoskopet vil blive sat ind i den nye mur, der skal omkranse skulpturgården, og den må meget gerne lokke folk til at kigge ind i gården og folk, der er derinde, ud igen. Et nyt syn på verden og i det her tilfælde på kunsten.

Hertil kommer der, at gården får en ordentlig renovering med et gulv, der trækker tråde til den oprindelige facade, og oppe på museets tag bliver der lavet et nyt udstillingsareal, der vil give god udsigt til byen og til havnen. På sigt skal hele museets bygning laves om til et kunstværk, der blandt andet skal spille sammen med den kommende renovering af Byparken.

Museets direktør, Inge Merete Kjeldgaard, er naturligvis glad for den anerkendelse, der ligger i den nye donation.

Hun fortæller, at endnu en stor national fond retter blikket mod Esbjerg og støtter arbejdet med kunsten her er uvurderligt. Ikke alene for museet, men for hele byen.

Første skridt af processen i omskabelsen af museets udtryk vil ifølge byggebudgettet koste fem millioner kroner, og lige nu har man tilsagn om 4,5 millioner kroner, men der er godt gang i samtaler med andre potentielle bidragsydere, siger man fra museet.


Det er et skulderklap, at vi får sådan en donation

Inge Merete Kjeldgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce