Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunstner fortæller historien om Nordsøens liv og mennesker

Et projekt som ”Nordsøens liv og mennesker” kan samle Esbjerg i forhold til sin omverden for nutiden og eftertiden omkring både arv, historie og fremtid. Om man er off- eller onshore, så er Esbjergs transition fra fiskeriby til energimetropol noget alle i kommunen har andel i. Kort sagt kan man sige, at projektet er til dem, der ér Esbjerg, siger kunstner Mathilde Fenger. Foto: Presse
Annonce

Kunst: Esbjergs offshoreliv og -historier bringes nu på land, hvor kunstmaler Mathilde Fenger sammen med Esbjerg Kommune og Total samt Dansk Undergrunds Consortium med et stort kunstprojekt skaber en byrumsudstilling og et læringsprojekt for kommunens 4.- 6. klasser.

Kunstprojektet ’Nordsøens Liv og Mennesker’ sættes i værk samtidig med genopbygningen af Tyra-feltet i Nordsøen og skal give både esbjergenserne og byens mange internationale gæster et indblik i offshorelivet både til havs og på land.

Samtidig skal kunst- og læringsprojektet formidle historien bag Esbjerg som EnergiMetropol. Med både kunst og undervisning vil byens børn og unge blive ført ind i Esbjergs udvikling fra fiskerisamfund til en by med offshoreindustri, innovation og højteknologi.

Den danske kunstner Mathilde Fenger vil med otte store oliemalerier skildre Nordsøens liv og mennesker.

- Malerierne skal ende ud som et vidnesbyrd om et lokalsamfund, der er omdrejningspunkt for dansk energiproduktion og offshore-virksomhed. Om arbejdspladser, kolleger, mennesker, byen Esbjerg, alt sammen med dét omdrejningspunkt, at det både finder sted derude, hvor himmel og hav går i ét - og inde på land. Det er danmarkshistorie, siger Mathilde Fenger.

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce