Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kvaglund, kirke og kulturhus

Peter Sode Jensen og Jacob Wilms Nielsen glæder sig til at komme i gang med udbygningen af det nye kulturhus. Foto: Tue Sørensen
Om to år kan et nyt kulturhus, der skal samle Kvaglund, stå færdigt.

Spændende: Med en investering på 22 millioner kroner vil Kvaglund Kirke i samarbejde med Esbjerg Kommune bygget et nyt kulturhus, hvor der bliver plads til bibliotek, cafe, mødesal og meget andet godt.

Esbjerg Byråd har nikket ja til planerne og formaliteterne er ved at blive forhandlet på plads. Det betyder, at kommunen sælger biblioteket til kirken, der så igen genudlejer noget af pladsen til biblioteket og bydelsprojektet Tre-i-en.

Biblioteket bliver bygget sammen med kirken og det indrettes en første sal bag på biblioteket, hvor der bliver plads til diverse kontorer og møderum. Når byggeriet er færdigt bliver den tidligere flygtningebarak bag kirken fjernet. Den er i meget dårlig stand, men har indtil nu huset en række af de aktiviteter, som det nye kulturhus skal rumme.

Det vil betyde, at Kvaglund Kirke får omkring 1.100 kvadratmeter til aktiviteter, der skal henvende sig til alle de forskellige grupper af folk, der bor i området.

Med etableringen af kulturhuset får bestræbelserne på, at give borgerne i den østlige del af Esbjerg et endnu bedre sted at bo og endnu bedre muligheder for at lære hinanden på tværs af kulturelle tilhørsforhold og postadresser, et ekstra nøk.

På Stengårdsvej har man beboerhuset X’et og nede ved Storegade og Jernevej ligger ”Platformen”, der er et kultur og medborgerhus og som blandt andet huser aktiviteter og undervisning for unge, der har brug for en hjælpende hånd til at komme videre i livet.

Ideudvikling i gang for alvor

Planerne har været undervejs i to-tre år, men først for et år siden tog planlægningen for alvor fart, og i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for de næste fire år, fik sognepræst Jakob Wilms Nielsen den glade besked via en telefonbesked.

-Det var helt ufatteligt dejligt. Vi har gået rundt med nogle luftige planer, men vi vidste jo ikke om de kunne realiseres, så nu skal vi for alvor i gang med at ideudvikle i samarbejde med beboerne og interesseorganisationer, så vi kan få stablet et hus på benene, der kan blive omdrejningspunkt for meget af det sociale, der sker her i området, siger Jakob Wilms Nielsen.

-Vi opfylder faktisk allerede den rolle. Til Sankt Hans havde vi bål som det eneste sted i området og der var vel omkring 400, der mødte op og grillede og hyggede sig. Vi har sågar også en halal-grill, så ingen skal føle sig udenfor at den ene eller anden grund, siger stiftspræst Peter Sode Jensen.

Annonce

Plads til alle

Det kommende hus skal kunne rumme aktiviteter som foredrag, små koncerter, udstillinger og meget andet, og det er tanken, der skal indrettes en cafe, hvor forskellige etniske grupper eksempelvis på skift kan præsentere specialiteter fra deres respektive oprindelige hjemlande.

Det er usædvanligt, at det er en kirke, der skal drive stedet og sørge for rammerne.

- Først og fremmest bliver det et hus for alle uanset hvilken religion, man måtte tilhøre. Vi skal ikke gå rundt og forkynde for folk, men være imødekommende, hvis nogle vil høre mere om det vi tror på. Det er inde i selve kirken vi praktiserer vor forkyndelse med forskellige gudstjenester af forskellig karakter. Det står vi ved, siger Peter Sode Jensen.

Jacob Wilms Nielsen glæder sig til at realisere tankerne.

- Det her er alletiders mulighed for at mødes i øjenhøjde med alle mulige mennesker og på den måde få en forståelse for hinanden og de værdier og tanker, hver især har. Det glæder jeg mig til siger han.


Vi skal ikke løbe rundt og forkynde hele tiden. Det gør vi i kirken.

Jacob Wilms Nielsen, sognepræst.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce