Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Læserbrev: Esbjerg spiller en nøglerolle i den grønne omstilling

Jakob Lykke og Anders Kronborg havde i 2020 drøftelser med klimaministeren på Esbjerg Havn. Foto: RedStar
Annonce

Esbjerg Havn har i mange år spillet en nøglerolle i vindeventyret for Danmark. Det kan man ved selvsyn se, når man besøger Esbjerg Havn, hvor dele til store havvindmøller ses flere steder på kajkanten. Det har skabt job og vækst i Esbjerg og byerne omkring Esbjerg.

I denne uge blev der skrevet Danmarkshistorie med en ny energiø i Nordsøen. Øen vil i første omgang have en kapacitet på 3 GW, hvilket kan dække 3 mio. europæiske husstandes strømforbrug. Det udvides på sigt til 10 GW. Der er tale om et anlægsprojekt til over 200 milliarder kroner og svarende til 5 Storebæltsbroer.

Med Esbjergs beliggenhed, byens historiske omstillingsparathed og en moderne havn med en ideel infrastruktur, så er forventningen, at Esbjerg vil spille en vigtig rolle i bestræbelserne på at gøre Nordsøen til et kraftcenter for havvind.

Vi ser i disse år, at flere lande opruster på den grønne front. Det er godt for klimaet, men det gør også konkurrencen hårdere. Derfor er det positivt for Danmark, at Esbjerg Havn er så langt fremme og mange virksomheder – såvel store som små – er dygtige indenfor den grønne omstilling. Det så vi ved selvsyn, da vi besøgte Jutlandia Terminal A/S sidste år.

Vi er ikke i tvivl om, at Esbjerg Havn vil være et showroom for hele verden.


Derfor er det positivt for Danmark, at Esbjerg Havn er så langt fremme og mange virksomheder – såvel store som små – er dygtige indenfor den grønne omstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce