Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Læserne bestemmer handlingen

Tegneserieforfatteren Simon Petersen lader læserne bestemme, hvordan handlingen i en ny historie skal udvikle sig. Foto: Tue Sørensen
Tegneseriemanden Simon Petersen lader vennerne på nettet bestemme handlingen i en ny punket tegneserie.

Innovativt. Lad os lige rekapitulere handlingen. Hovedpersonen er den unge punker Peter ”Snotklud” Jensen. Han skal til koncert, og da han bor i hovedstaden, er der hele fire koncert at vælge imellem. En med ”Toiletbørsterne”, en med ”Scenebræk”, en med ”Shitheads” og eventuelt en med ”Ølmaverne”. Hvilken et af de her navne lyder mest tiltrækkende.

Det lader Simon Petersen læserne om at bestemme, og så udvikler historien sig derfra. Blandt andet kommer læserne til at tage stilling, hvad sådan en punk-knægt vil drikke. Det bliver så til TIF, der er sådan en æblesnaps-klam agtig ting.

Forsangeren i den kommende bog minder temmelig meget om Simon Petersen selv. Ill: Simon Petersen

Normalt når Simon Petersen laver tegneserier, har han en story-line, der mere eller mindre direkte går fra A til Å, men i den her historie er han sådan set lige så meget på Herrens mark, som os der læser med.

Annonce

Hvad drak man

- Det er virkeligt underholdende. Lige pludselig kan der udvikle sig en lang tråd i kommentarfeltet om ting fra gamle dage. For eksempel om drikkevaner inden man gik til koncert. Det er vildt underholdende og folk er vildt engagerede og fortæller historier, som bringer historierne lidt på afveje, men det er bare sjovt. Også for mig, siger han.

Simon Petersen har selv været forsanger i en punk band i sin tid, og det kommer der et tegneseriealbum ud af. Det bliver udgivet september på forlaget ”Eudor”, og sjovt nok ligner tegneseriens hovedperson temmelig meget Simon Petersen selv. Og en del af oplevelserne er han egne, plus minus lidt kulørt dramatik.

- Den henvender sig særligt til dem, der synes, at den sorte Slayer eller Motorhead T-shirt er begyndt at stramme over maven.

- Det er historien om den sidste chance for at være ung og cool igen. Og hvordan det så er, når det hele går galt, siger han om hæftet, der får navnet ”Punk Lifte Crisis”, men som sikkert også er gældende for alle mulige andre, der engang hørte til en eller anden gruppering.

Annonce

Tidsmaskine

Han er vokset op omgivet af tegneserier og begyndte allerede i gymnasiet at udgive egne fotokopierede tegneserier, og siden hen blev det lidt mere etableret med ”rigtige” udgivelser, og sågar i USA er han udkommet med sine historier.

Han er uddannet skolelærer og arbejder på Den Internationale Skole i Esbjerg, hvor han blandt andet underviser i dansk som andetsprog. Han kom til byen for fire år siden og befinder sig godt her og vil gerne lave et samarbejde med andre med samme tilgang til kunst og musik som ham selv.

Læserne skal afgøre, hvad der skal ske på næste side. Ill: Simon Petersen

Og så hopper vi lige tilbage til den unge punker øverst i artiklen. Lidt længere henne i processen møder vor unge helt pigen Scarlet, og nu skal læserne så afgøre, hvad der sker med de to. Simon Petersen har et håb.

- Jeg håber ikke, det bliver sådan en lyserød kærlighedshistorie. Det kunne være ret cool, hvis de fandt en tidsmaskine, så de kunne komme tilbage til en Ramones koncert, men nu får vi se …

Man kan følge med på "Dansk Punk" på Facebook.Jeg har ladet mig inspirere af nogle bøger, der hedder "Sværd og troldom", der var ret populære engang.

Simon Petersen, tegneserie-kreatør.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce