Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lanternen bliver forsinket

Selvom byggeriet af Lanternen skrider hastigt frem, så har der været store leveranceproblemer på materialesiden. Derfor bliver indvielsen nu forsinket. Foto: Klaus Hussmann / Andrup Dronefoto
Esbjergs nye maritime center er udfordret af leveranceproblemer, hvilket betyder, at indvielsen bliver forsinket. Til gengæld åbner flere vandaktiviteter til sommer, og så er der nu sat dato på, hvornår den store masterplan bliver præsenteret.

Byggeri: Det cirka 49,7 millioner kroner dyre byggeri af et maritimt center på Esbjerg Strand bliver forsinket.

Lanternen, som byggeriet er døbt, skulle ellers efter planen have været indviet i foråret, men champagneflasker, canapé'er og kransekage må forblive på køl længere end det.

- Sagen er den, at vi har haft store leveranceproblemer på materialesiden. Derfor forventer vi, at vi først kan indvie Lanternen medio september. Det er selvfølgelig ærgerligt, men corona spænder ben for mange ting, siger Erik Jespersen, der er direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Annonce

Han vil ikke love, at det så også med sikkerhed bliver medio september, for som han siger, så kan der jo dukke et "corona-spøgelse" op, som ingen havde set komme.

- Men det er bestemt ikke min forventning, at det sker. Vi planlægger med, at der er indvielse af det nye maritime center i september, for byggeriet skrider stille og roligt frem, siger den kommunale topdirektør.

Lidt godt til ganen

Mens vi altså må vente lidt længere tid på at defilere rundt i Lanternen, så er der til gengæld gode nyheder, hvad angår nogle af de mange vandsportsaktiviteter, som der vil være mulighed for at forlyste sig med på Esbjerg Strand.

- Det er blandt andet kajak, paddleboarding og sådan noget, hvor man kan kravle rundt på ting ude i vandet, fortæller Erik Jespersen, som er sikker på, at det bliver væsentligt anderledes for borgere og turister at besøge Esbjerg Strand til sommer.

Lystbådehavnen er allerede etableret på Esbjerg Strand, og til september får den nye bydel endnu mere maritimt liv, når Lanternen indvies. Foto: Klaus Hussmann / Andrup Dronefoto

- Meget af belægningen er jo færdig dernede nu, så det bliver uden tvivl mere interessant at komme ned og opholde sig på Esbjerg Strand til sommer, siger Erik Jespersen, der også lover, at der i sommeren 2022 vil være lidt til ganen, når folk besøger området.

- Ja vi får kigget på at få et ishus, en lille café, en foodtruck eller andet dernede, så folk kan købe lidt at spise og drikke.

Annonce

Masterplan præsenteres 21. marts

Erik Jespersen fortæller desuden, at kommunen løbende monitorerer vandkvaliteten på Esbjerg Strand, så man er sikker på, at folk trygt kan anvende vandet.

- Det ser indtil videre fint ud, så også der er jeg ganske fortrøstningsfuld, siger Erik Jespersen, der - når talen nu drejer sig om Esbjerg Strand - går og glæder sig i disse tider.

Den helt store opgave med masterplanen for Esbjerg Strand, hvor Education Esbjerg og Bjarke Ingels Group er i spidsen, bliver nemlig inden for nær fremtid præsenteret for både politikere og den brede befolkning.

- Selve offentliggørelsen bliver den 21. marts, men hvornår det lige bliver på dagen, kan jeg ikke sige endnu, da det afhænger af, hvordan det kan gå op med henholdsvis Bjarke Ingels (arkitekt og indehaver BIG, red.) og Morten Albæks (stifter af og direktør i virksomheden Voluntās, red.) kalendere, siger Erling Petersson, der er leder af Education Esbjerg.

Lanternen

Det er Werk, Snøhetta og det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen A/S, der udgør holdet bag det kommende maritime center, der med sin form kan blive et nyt vartegn for Esbjerg.

Der var rejsegilde på Lanternen i september sidste år, og der er forventet indvielse medio september i år.

Byggeriet af det maritime center koster anslået 49,7 millioner kroner.

Lokale og Anlægsfonden har givet 530.000 kroner til arkitektkonkurrencen, mens Claus Sørensen Fonden og Alice og Tage Sørensens Fond støtter byggeriet med i alt 11 millioner kroner.


Sagen er den, at vi har haft store leveranceproblemer på materialesiden.

Erik Jespersen, direktør Teknik&Miljø hos Esbjerg Kommune
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Annonce