Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lille Liva har stort hjerte og langt hår

Liva Wieland med de afklippede totter. Nu er der en anden lille pige, der kan få fint hår. Foto: Privat
I to år lod Liva Wieland på fem år sit fine hår gro, så hun kunne give det væk til nogle, der mangler.

Hår i gave: Når man er fem år og pige, har alle idolerne laaangt hår. Barbie har, Brødrene Grimms Rapunzel har, og Elsa fra Disneys Frost har også.

Langt hår er godt at svinge med, sætte spænder og duller og hårbånd i og lege frisør med. Det er mindre godt at vaske og børste igennem og kæmme for lus, hvis man skulle få sådan nogle en dag, men det er jo mors og fars hovedpine. I Tjæreborg bor en lille lyshåret charmetrold på fem år ved navn Liva Wieland, og hun har også langt hår. Meget langt. Næsten ned til knæhaserne-langt. Havde.

Det er ikke Rapunzel, men næsten... Foto: Privat

For i weekenden blev Liva klippet hos frisøren, og det er hun ikke blevet i to år. Liva har ladet sit hår gro med vilje.

Annonce

Forrige sommer var Liva nemlig med sin familie til familiedag og talte med sin faster, som var blevet klippet helt korthåret. Liva spurgte faster, hvad der var sket med hendes hår, og Karina, som faster hedder, fortalte, at det havde hun givet til nogle andre, som ikke har hår.

- Måske bliver det et barn, der får glæde af det, fortalte faster Karina.

- Nå okay, sagde Liva med store øjne.


Min mor har fortalt, at de ikke bare kan sætte håret direkte på. Der skal laves noget, der hedder en paryk ud af det.

Liva Wieland


Flere måneder senere kom hun så til sin mor og sagde, at hun snart ville klippes. Og at hun også gerne ville give sit hår til nogle børn, fordi det er synd for dem, hvis de ikke har noget.

Forleden kunne Liva Wieland endelig komme til frisør og give 25 centimeter af sit hår væk, som hun ønskede. Foto: Privat

I januar havde Liva så en frisørtid, men den aflyste corona, og forleden lykkedes det. 25 centimeter røg af og blev gemt i lange totter, så en anden og måske et barn kan få glæde af det.


Jeg synes faktisk, mit hoved er blevet meget lettere nu.

Liva Wieland


- Jeg synes, det er rart at tænke på, at der måske er et andet barn, som kan få hår på hovedet nu. Måske er det heller ikke så koldt for hende så, siger Liva Wieland.

Og det har hun da så uendelig ret i.

Fire lange lokker, der forhåbentlig kan gøre glæde et sted. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce